Canon Powershot G7

Canons G-serie har lenge vært en favoritt blant fotografer med stenge krav også til lommekamaeraet, men dette kan synes å ha fått et skudd for baugen. Mens alle de foregående kameraene i G-serien har vært utstyrt med et objektiv med 2.0 som største blender, har G7 fått 2.8, altså 1 EV lavere. Hvorfor Canon tilsynelatende tar fram sparekniven på dette området kan en saktens lure på, men det kan ha sammenheng med endringer i bildebrikkens størrelse og trenger ikke nødvendigvis være en konsekvens av dårligere optikk.

Akam.no har testet Canon Powershot G7:

Det er synd å si det, men G7 er en gedigen skuffelse for oss som har ventet på et nytt kapittel i G-serien. Canon har tydeligvis valgt å sikte G7 inn mot et større men mindre avansert markedssegment enn den semiproffe nisjen G-serien har apellert til tidligere, og har fjernet det meste av det som gjorde at G-serien skilte seg fra mengden. Det som gjenstår er et kamera i identitetskrise. Noen avanserte funksjoner gjenstår, og andre har blitt lagt til eller blitt forbedret, men dette veier ikke på langt nær opp for de funksjonene som har blitt fjernet. I det store og hele har Canon forsøkt å reparere noe som virket, og har tydelig brent seg på det.

Så kanskje kameraet er noe for dem som ikke savner RAW, f/2.0-objektiv og en brukbar kantskarphet? Tja, kanskje det, men det burde ikke være vanskelig for deg å finne et annet kamera der ute som er både bedre, mindre, billigere og som har skikkelig vidvinkel.


Les hele testen hos Akam.no.

Kommentarer