Nikon CoolPix P3 VR

Nikon CoolPix P3 VR er et avansert kompaktkamera med optisk bildestabilisator og trådløst nettverk (WiFi) som standard. 8,1 megapiksler gjør kameraet kapabalet til å levere utskrifter i A3-format.

3,5x optisk zoom med bildevinkler tilsvarer 36-126 mm med lysstyrke fra f/2.7 til f/5.3. En 2,5" stor og forholdsvis lyssterk LCD-skjerm med antirefleksbehandling har 150.000 bildepunkter, men kameraet mangler optisk søker. Det er et kamera med en lang rekke halvautomatiske funksjoner og gode muligheter for brukerinnstillinger, men kan også brukes i helautomatisk modus.

Digit.no har testet Nikon CoolPix P3 VR:

Gledelig nok er de positive punktene områder som bildekvalitet (i hvert fall ved lav ISO og på vidvinkel), egenskaper og brukervennlighet. Oppløsningen er mer enn høy nok, og bare teleopptak lider under objektivets egenskaper. Kameraet gir god kvalitetsfølelse, men virker litt uambisiøst i utformingen. BIldestabilisatoren fungerer meget bra, mens den trådløse nettverksfunksjonen i praksis skuffer.

KOnkurransen i dette segmentet er beinhard, og med dette kameraet på toppen av sin modellrekke for kompaktkameraer viser Nikon at det er systemkameraer de egentlig satser på. Til sin pris får du mye for pengene, særlig når det gjelder bruksegenskaper og bildekvalitet. Men noen showstopper er dette ikke. Til det er det for mange gjennomsnittlige og lite overraskende egenskaper.

På den andre siden er det veldig få ting som trekker direkte ned. Dette er et kamera som neppe vil gi deg store bekymringer. Det vil gi jevnt over gode bilder, men det er en egenskap det deler med mange konkurrenter. Spar noen hundrelapper og kjøp søstermodellen, P4, som er helt lik, med unntak av det trådløse nettverket. Den finessen er for uferdig til at den er verd å legge for mye vekt på.


Hele testen i Digit.no.

Kommentarer