Ricoh Caplio R4

Caplio R4 har 6 Mp oppløsning, en 2,5" LCD-skjerm med 153.000 bildepunkter, og 7,1x zoom med brennvidder tilsvarende 28 mm til 200 mm. Tatt i betraktning kameraets størrelse og zoom-området er en lysstyrke på f/3,3-4,8 slett ikke verst. Prikken over i-en er en bildestabilisator med bevegelig CCD-brikke.

Til tross for forlokkende spesifikasjoner er prisen holdt på samme nivå som Caplio R1 kostet ved lansert i august 2004: 3000 kroner er ikke avskrekkende.

Digit.no har testet Ricoh Caplio R4:

Ricoh Caplio R4 er et kamera de fleste vil få et godt forhold til. Spesifikasjonene er særdeles imponerende, kameraet er solid og pent bygd, det er fornuftig utstyrt, selv om det mangler de mest raffinerte funksjonene som RAW-format o.l. Motvekten er 7,1x zoom med bildestabilisator. Det er først når man tøyer kameraets yttergrenser og finkjemmer bildene at svakhetene åpenbarer seg.

Joda, kameraet mangler optisk søker (liksom de fleste andre i klassen), det har ikke skandinavisk menyspråk og den 2,5" LCD-skjermen kunne gjerne hatt høyere oppløsning og vært utvippbar, men den har dog antirefleks overflate og øyeblikkelig maksimal lysstyrke, histogram både ved opptak og avspilling, store symboler med ekstra varsling og programmerbar hurtigmeny. Blitzen kunne definitivt vært kraftigere og bildekvaliteten er så som så ved høye ISO-verdier, men alminnelige motiver og gode lysforhold takler kameraet bra og leverer alminnelig gode bilder.

Man skal ikke glemme at prisen er ekstremt gunstig. Når man betaler 3.000 kroner for et 6 Mp kamera med 28-200 mm zoom med f/3,3-4,8 i lysstyrke og bildestabilisator har man ikke lov til å forvente samme bilderesultat som et kamera til dobbel pris. Faktisk finnes det ikke et eneste kamera på markedet som tilbyr noe i nærheten av de egenskapene som Ricoh Caplio R4 leverer. Til det kommer at kameraet arbeider super-kjapt, det har raske serieopptak og intervalltimer, det er brukervennlig, det har ekstrem makro og rimelig bra batterikapasitet. Alt i alt syns jeg Caplio R4 var et hyggelig bekjentskap som gir meget god valuta for pengene.


Digit.no :: Ricoh Caplio R4

Kommentarer