PowerShot G7

Canon PowerShot G7 tilbyr 10,0 megapikslers oppløsning, 6x optisk stabilisert zoomobjektiv og Canons nye DIGIC III bildeprosessor som skal gi forbedret bildekvalitet samtidig som den driver to nye Canon-teknologier: Ansiktsgjenkjenning AF/AE og avansert støyreduksjon som utvider kameraets ISO-område til 1600. Kameraets høyoppløselige 2,5? LCD-skjerm har vid visningsvinkel og anti-skinnbelegg som gir enklere bildekomponering og avspilling. PowerShot G7 gir fotografen anledning til kreativ utfoldelse og har avansert tilbehørssko som støtter både Canons Speedlite-blitsserie og en rekke konvertere (tilleggsutstyr).

Anb. utsalgspris inkl.mva 5.199,- og salgsstart er september 2006.

Pressemelding fra Canon Norge AS:

PowerShot G7 har følgende funksjoner:
 • 10,0 megapiksler
 • 6x optisk zoomobjektiv med optisk bildestabilisator og SR-belegg
 • DIGIC III og iSAPS med avansert støyreduksjon og Ansiktsgjenkjenning AF/AE
 • 2,5? høyoppløselig LCD med vid visningsvinkel og anti-skinnbelegg
 • ISO 1600 for fotografering uten blits ved lav belysning
 • Ergonomisk design med dedikert ISO og multikontroll funksjonshjul som gir rask og enkel betjening
 • 25 opptaksprogrammer inkludert full manuell kontroll og 2 egendefinerte innstillinger
 • Ekstra stor telefoto-rekkevidde med digital telekonverter og sikkerhetszoom
 • Avansert tilbehørssko med støtte for Canon Speedlite-blits og ekstra objektiver (tilleggsutstyr)
?PowerShot G7 gir G7-serien en helt ny ytelse og allsidighet? sier Mogens Jensen, leder av Canon Consumer Imaging Europe. ?Ved å introdusere DIGIC III-bildeprosessor og nye teknologiske finesser som Ansiktsgjenkjenning AF/AE, fortsetter Canon å sette standarden for digitale kompaktkameraer."

Bildekvalitet og optikk
PowerShot G7 leverer nettopp den bildekvalitet og optiske ytelse som avanserte fotografer krever. Kameraets 10,0 megapikslers sensor fanger tilstrekkelige detaljer for store utskrifter med beskjæringsmuligheter. Et raskt f/2,8 (V) ? f/4,8 (T) 6x optisk zoomobjektiv (35-210 mm brennvidde, tilsvarende 35mm) har inkorporert Canons optiske bildestabiliseringsteknologi som motvirker kamerarystelser og gjør det mulig å bruke kameraet med lavere lukkerhastigheter ved lav belysning. Objektivkonfigurasjonen består av 9 elementer i 7 grupper og omfatter et tosidig asfærisk linseelement som motvirker forvrengning. Med Canons SR objektivbelegg ? for første gang på et av Canons digitale kompaktkameraer ? reduseres problemet med skinn og skygger samtidig som det kromatiske avviket elimineres.

DIGIC III
Canons nye DIGIC III bildeprosessor gir forbedret respons og fargegjengivelse, i tillegg til økt støyreduksjon som øker kameraets ISO-område til ISO 1600. Et dedikert ISO-programhjul gjør det enkelt å veksle mellom innstillingene. Kameraet har den samme DDR-SDRAM som er å finne i profesjonelle EOS-kameraer, og dataprosesseringen går dermed vesentlig raskere.

Ansiktsgjenkjenning AF/AE
PowerShot G7 har Ansiktsgjenkjenning AF/AE, en ny Canon-teknologi som automatisk registrerer opptil ni ansikter i et motiv og stiller inn fokus og eksponering deretter. Denne funksjonen fungerer utmerket for gruppe- og portrettbilder. Hvis bildemotivet har mer enn ett ansikt, registrerer Ansiktsgjenkjenning AF/AE hvilke(t) ansikt(er) som skal være i hovedfokus. Systemet fungerer med samme hastighet som Canons etablerte 9-punkts AiAF-system, som det automatisk aktiverer dersom ingen ansikter registreres eller ønskes registrert.

Designet for fotografer
Med tydelig referanse til klassiske, avanserte kameraer har det ergonomiske designet knapper med inspirasjon fra filmbaserte kamera, multikontroll funksjonshjul og egendefinerbar hurtigknapp for raskere tilgang til kamerainnstillinger. Kameraet har også 2,5? LCD-skjerm med høy oppløsning (207 000 piksler) og skjermbelegg som forhindrer reflekser og gir god synlighet selv i solskinn. Vid visningsvinkel gjør det enklere å vise bilder til flere personer i tillegg til at fotografen får kreative komposisjonsmuligheter.

25 opptaksprogrammer, inkludert full manuell og to egendefinerte programmer, gir brukeren anledning til å tilpasse kameraet deres spesifikke preferanser. Opptaksinnstillingene kompletteres av avanserte innstillinger som AEB (Auto Eksponering Bracketing), fokus bracketing og integrert nøytral tetthetsfilter (ND-filter) med 3-trinns justering. Fotografen får også fordelene ved andre gardinsynkronisering for kreative blitseksponeringer, mens intervallopptak (opptil 100 bilder i 1-60 minutters intervaller) gir mulighet for lange tidsinnstilte opptak ? på opptil 4 dager.

Avanserte filmfunksjoner omfatter høyoppløsnings XGA (1 024 x 768 piksler) videoopptak med lyd og 15 bilder per sekund. Brukerne kan også ta VGA- og QVGA-film med 30 bilder per sekund.

En ny sikkerhetszoomfunksjon utvider kameraets zoomområde uten bruk av interpolasjon påvirker bildekvaliteten. Bildene kan tas med opptil 14x zoom med tilstrekkelig oppløsning til å ta utskrift med fotokvalitet (10 x 15 cm). Fotografen kan også aktivere digital telekonverterfunksjon3 som gir lengre telefotorekkevidde på hvert bilde, uten den reduksjonen av blenderåpningen som vanligvis skjer med optiske telekonvertere.

Tilleggsutstyr
I tillegg til å støtte Canon Speedlite-blitser, er PowerShot G7 også kompatibelt med mye objektivtilbehør, som vidvinkel- (0,75x) og telekonvertere (2,0x). Vannsikkert undervannshus gir mulighet for fotografering helt ned til 40 meters dybde.

Utskrift
Full PictBridge-støtte betyr at brukerne kan skrive ut direkte til alle PictBridge-kompatible skrivere ? helt uten PC. En Print/Share-knapp gir ettrykksbetjening og enkel overføring av bilder til Windows- eller Mac-systemer.
Ekstra PictBridge-funksjoner omfatter utskrift av oversiktsark med 35 bilder på en A4-side og 20-bilders indeksutskrift med opptaksinformasjon som gir brukeren anledning til å sammenligne bilder og innstillinger.

Minnekortstøtte
I tillegg til SD- og MMC-minnekort, støtter PowerShot G7 det nye SDHC-formatet med lagringskapasitet på 2GB og oppover. Det leveres med et 32MB minnekort.

Programvare
PowerShot G7 leveres med følgende Canon-programmer:
 • ZoomBrowser EX 5.7 (Windows), ImageBrowser 5.7 (Mac): For organisering og redigering av bilder, film og lysbildeshow eller for å opprette og skrive ut digitale fotoalbum.
 • PhotoStitch 3.1: For å opprette panoramabilder fra flere bilder (Windows og Mac).
Programvarepakken støtter Windows 98 SE, Me, 2000 (SP4), XP (SP1/2) og Macintosh OS X v10.2-v10.4. PowerShot G7 støtter PTP for driverfri overføring til Windows XP og Mac OS X.

Alle som kjøper kameraet får tilbud om medlemskap i CANON iMAGE GATEWAY med 100MB lagringsplass på Internett og mulighet for å dele bilder og film med familie og venner.

Tilleggsutstyr
 • Speedlite 220EX/ 430EX/ 580EX
 • Telekonverter (2,0x) TC-DC58C
 • Vidvinkelkonverter (0,75x) WC-DC58B
 • Linseadapter-/solblendersett LA-DC58H
 • Vannsikkert undervannshus WP-DC11
 • Vekter for vannsikkert undervannshus WW-DC1
 • Myk veske DCC-600
 • High Power-blits HF-DC1
 • AC-adaptersett ACK-DC20
 • Oppladbar Li-ION-batteripakke NB-2LH
 • Bilbatterilader CBC-NB2
Teknologiske forklaringer

DIGIC III
Canons DIGIC III (DIGital Imaging Core) bildeprosessor styrer kameraets primærfunksjoner og gir optimal driftseffektivitet. Avanserte bildeprosesseringsalgoritmer sikrer imponerende bildedetaljer og fargegjengivelse med presis hvitbalanse. Sentrale forbedringer i forhold til DIGIC II omfatter markert raskere responstider, avansert støyreduksjonsteknologi og støtte for Canons Ansiktsgjenkjenning AF/AE-teknologi. DIGIC III gir også støtte for DDR-SDRAM, fordobler prosesseringshastigheten og gir enda raskere ytelse.

Optisk bildestabilisator
PowerShot G7 bruker en bildestabilisator med lens shift som registrerer og korrigerer små kamerarystelser som kan skape uklare bilder. Ørsmå vibrasjonssensorer registrerer bevegelsens vinkel og hastighet. Signalene ? opptil 4000 per sekund ? prosesseres av en enkel IS-kontrollbrikke som skiller mellom håndrystelser og bevisste kamerabevegelser. Signalene sendes til IS-enheten som beveger et av linseelementene for å avlede lysstrålene og utjevne rystelsen. For å oppnå større presisjon og responsivitet, støttes det bevegelige linseelementet av bittesmå keramiske kuler. Foruten å minimere friksjonen, sørger disse for å unngå problemer som ofte oppstår med metallkuler, som termisk utvidelse og magnetisme. PowerShot G7 har optisk bildestabilisator som gir fotografen anledning til å fotografere med opptil 3 trinn langsommere lukkerhastighet, uten merkbar økning av bildeuklarheten.

Ansiktsgjenkjenning AF/AE
Canons Ansiktsgjenkjenning AF/AE-system registrerer automatisk opptil ni ansikter i en bilderamme før justering av fokus og eksponering for å sikre optimale resultater. Funksjonen vurderer hvilke ansikter som skal i fokus, og dersom ansikter ikke skal være i fokus går den straks tilbake til 9-punkts AiAF-system.

SR-belegg
SR (Small Radius)-belegg benyttes på objektiver med elementer som har betydelig mindre radius på objektivets bakside enn på forsiden. Belegget er optimalisert for små radiuser og skal opprettholde høyest mulig oppløsning og naturtro farger ved å redusere skinn og skygger samtidig som kromatiske avvik praktisk talt elimineres.

Digital telekonverter og Sikkerhetszoom
Canons digitale telekonverter tilsvarer omtrent å plassere et ekstra objektiv på kameraet og gir konstant zoom til alle bilder, 1,4x eller 2,3x, avhengig av bildeformatet. Mens optiske konvertere gir redusert blenderåpning og dermed krever langsommere lukkerhastighet, opprettholder den digitale telekonverteren blenderåpningen og reduserer således faren for uskarpe bilder. Med sikkerhetszoom beskyttes bildet mot interpolering ved mye zooming, slik at det er trygt å øke zoomforstørrelsen uten å forringe bildekvaliteten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar