Panasonic Lumix FX07

Panasonic Lumix FX07 tilbyr vidvinkel (tilsvarende 28mm), høy bildekvalitet, bildestabilisator og liten størrelse. Det finnes mindre kamera, de som kan gi bedre bildekvalitet, enkelte har bedre vidvinkel, og mange kan etterhvert skilte med opstisk.

Det som skiller FX07 fra de andre er at kameraet har lat dette på en gang, en kombinasjon som faktisk gjør dette kameraet unikt.

Akam.no har testet kameraet:

Panasonic har virkelig gjort jobben sin med FX07. Støyen er fortsatt et problem, og selv om de har implementert en ny prosessor som fjerner dette mer effektivt, går det med en del detaljer i prosessen ? i større grad enn vi ser fra produsenter som bruker andre sensorer. Det er litt synd, for det er det som trekker mest ned. Men til gjengjeld, er det så mye annet ved bildekvaliteten som trekker opp, at med mindre du har tenkt å fotografere mye i mørke omgivelser, bør det ikke ha all verdens betydning.

Av andre egenskaper var vi litt skuffet over autofokushastigheten. Den var i den dårlige enden av skalaen, men ikke så dårlig at det ødelegger. De fleste andre egenskaper var vi svært godt fornøyde med. Byggekvaliteten er upåklagelig, og betjeningen er blant de bedre for noe kamera, og helt i toppen for lommekameraer.
/../
Kameraet har få manuelle funksjoner, og er beregnet som et pek-og-klikk-kamera. Du kan med andre ord ikke leke deg veldig mye med eksponeringsverdier, men få brukere ønsker egentlig det, så det betyr lite.
/../
Undertegnede har vært på jakt etter et lommekamera til å supplere speilrefleksen med i ca 10 år, og jeg har aldri funnet noe som tilfredsstiller kravene mine. Helt til nå. Så vidt jeg kan se, er dette det desidert beste jeg har sett i forhold til mine egne krav, og du skal ikke se bort fra at jeg rett og slett går hen og kjøper Panasonic FX07 til meg selv.


Akam.no - Test av Panasonic Lumix FX07

Kommentarer