Panasonic Lumix DMC-L1

Lumix DMC-L1 er det første kameraet fra Panasonic som støtter FourThirds-standarden som Olympus benytter for sine digitale speilreflekskamera. Kameraet er da også bygd på samme chassis som Olympus E-330, og det er utstyrt med et nytt Leica Vario-Elmarit zoomobjektiv. Live MOS bildebrikken er den samme som i Olympus E-330, med en oppløsning på 7,5 megapiksler.

Lumix DMC-L1 prises til nærmere 20.000, noe som er veldig mye sammenlignet med den svært beslektede Olympus E-330. Noe av forklaringen er at et fett objektiv er inkuldert i prisen, et 28-100 mm f/2,8-3,5 Leica-objektiv med innebygd bildestabilisator. Noen vil kanskje vurdere å ta skrittet fullt ut og kjøpe Leica Digilux 3 - det samme kameraet, men i leicas innpakning.

Digit.no har testet Panasonic Lumix DMC-L1 og konkluderer slik:

Bildebrikken i L1 har et kontrastomfang som gir god definisjon både i lyse og mørke områder. Opptak i RAW gir førsteklasses råmateriale for videre bearbeidelse, men det vedlagte programmet SilkyPix Developer Studio 2.0 SE klarer ikke å ivareta informasjonen fullt ut. Straks før fullføringen av testen ble Adobe Camera Raw 3.5 lansert, med støtte for Lumix L1. Den viste betydelig bedre definisjon og mindre artifakter. Med dette programmet vil L1 gi en bildekvalitet som er fullt på høyde med konvensjonelle speilreflekser i samme prisklasse. Et aspekt som vies altfor liten oppmerksomhet i ulike tester, er hvor hard JPEG-komprimeringen er. Det er meget gledelig å se at samtlige kvaliteter ligger under grensen for synlige skader, mellom 5:1 og 13:1. Min konklusjon er at Lumix L1 leverer en bildekvalitet som er et profesjonelt kamera verdig, med unntak av ISO 1600.
/../
Man skal være ganske ivrig for å bruke så mange penger på et kamera som både er stort, tungt og temmelig "gammeldags" i konstruksjonen. Like fullt vet jeg om flere som vurderer å kjøpe en L1, sågar noen som også vurderer å legge til ytterligere tre store lapper for å få seg en med Leica-navn på. Hva som vil gi best valuta for pengene burde si seg selv, skjønt jeg tviler ikke på at Leica'n vil holde seg bedre i pris over tid.


Digit.no :: Panasonic Lumix DMC-L1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar