«Aftermath»

VG har et intervju med Joel Meyerowitz, den eneste fotografen som fikk tilgang til Ground Zero under opprydningsarbeidet.

Meyerowitz tok mer enn 8 000 fullformatbilder, noe som har resultert idiverse utstillinger og boka «Aftermath» hvor han samler et utvalg av bildene han tok i løpet av de ni månedene arbeidet tok.

- Uten hjelpen jeg fikk ville jeg aldri kommet inn. En trehjulsbil kjørte meg rett gjennom sperringene, ingen stoppet oss og da føreren slapp meg av, kjørte han veldig raskt fra meg.

Jeg tenkte «Jeg er inne!», men følte meg også alene og forlatt. Da jeg så omfanget, mengden av steinsprut ... ikke noe foto kan yte rettferdighet til det. Jeg sto på det som skulle være gatenivå og så opp på alt det sammenklemte og forvridde materialet.

Jeg så all røyken, hørte sydingen fra vannet og bråket fra alle maskinene. Hele sanseopplevelsen var overveldende. Det var en følelse i magen av nervøs uro, sånn som du sikkert har hatt når du har såret noen? Det var en ukontrollert skjelving på gang i hele kroppen, akkurat som om jeg var utenfor den. Og det skjedde uten at jeg visste det. Men så fikk jeg kontakt med meg selv. Jeg koblet av som om øynene mine tok det inn på egen hånd, men så koblet jeg på igjen. Og da merket jeg at jeg gråt.


Les hele intervjuet i Dagbladet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar