Canon Selphy ES1

Med lanseringen av SELPHY ES1 definerer Canon i dag en kompakt fotoskrivere med bærehåndtak og uttrekkbar USB-kabel. Canons DIGIC II bildeprosessor og et nyutviklet skrivehode bidrar til unik utskriftskvalitet - den beste som så langt er oppnådd med en Canon SELPHY kompakt fotoskriver.

Et bredt utvalg kreative funksjoner og bildeforbedringsverktøy kan velges på skriverens vippbare 2,5" LCD-fargeskjerm.

Anb. utsalgspris inkl.mva 2.199,- og salgsstart er september 2006.

Pressemelding fra Canon Norge AS:

Andre sentrale funksjoner:
 • Lave driftskostnader, kun kr 3,33 pr utskrift
 • Trådløse utskrifter via IrDA, Bluetooth (*1) eller Digital IXUS WIRELESS
 • Ekstra batteripakke (tilleggsutstyr) for utskrift når du er på farten
 • Egen knapp for kreative utskrifter
 • Funksjon for korreksjon av røde øyne
 • 100 års (*2) varighet på utskriftene, kort tørketid og beskyttende overflatebelegg
*1: Krever Bluetooth adapter BU-20 (selges separat).
*2: 100-års varighet er beregnet på akselererte tester og kan ikke garanteres. Se ytterligere detaljer i produktspesifikasjonene.

Kompakte fotoskrivere er i dag det markedssegmentet med raskest vekst innenfor digital bildeteknologi i Europa (*3), med en økning på 126 % fra 2004 til 2005 (*4). SELPHY ES1 skaper en helt ny Canon-kategori ? ES-serien (Easy System). "Europeiske kunder har kastet seg over ideen om å lage fotoutskrifter hjemme i sin egen stue,? forklarer Lene Finstad, Markedsdirektør i Canon Consumer Imaging, Norge. "SELPHY ES1 vil appellere til kameraentusiaster som ønsker seg best mulig utskriftskvalitet, funksjonalitet og brukervennlighet,uten at det krever for mye?.

Easy Photo Packs
De nye Easy Photo Packs er spesielt utviklet for SELPHY ES1, og kombinerer farge og papir i én kassett. Det er bare å sette kassetten inn i skriveren for å komme i gang. Opptil 50 utskrifter kan produseres (avhengig av hvilken kassett som benyttes) og brukeren kan således skrive ut et helt album uten å måtte sjekke funksjonene eller skifte papir og farge. Det praktiske systemet reduserer også faren for ødelagte utskrifter, ettersom papiret ikke eksponeres for støv eller andre partikler.

Syv ulike Easy Photo Packs er tilgjengelige (*5), fra postkortformat til visittkortformat, og pakkene har ulike fargekoder som gir enkel identifisering i butikken eller hjemme. Serien inneholder også en dedikert sort/hvitt-Easy Photo Pack for kunstneriske sort/hvitt-utskrifter.

*3: EU 14 = GER, FRA, UK, ITA, SPA, NL, BEL, SWI, AUS, SWE, DK, FIN, POR, GRE
*4: Kilde: GfK.
*5: Se Tilleggsinformasjon

Utskrifter med suveren kvalitet
SELPHY ES1 bruker dye-sublimation-teknologi for å oppnå jevne, glansede utskrifter som kan sammenlignes med tradisjonelle laboratoriums bilder. Hvert bildepunkt har opptil 256 graderingsnivåer (intensitet) per farge, avhengig av hvor mye varme som påføres. Dermed oppnås et fargespekter på opptil 16,8 millioner farger. Bildene kan håndteres umiddelbart etter utskrift, og et overflatebelegg beskytter mot vannsprut, søl og fingeravtrykk.

SELPHY ES1 er den andre skriveren noensinne som har Canons anerkjente DIGIC II bildeprosessor. DIGIC II er basert på den samme teknologien som er benyttet i Canons profesjonelle digitale speilreflekskameraer, og sikrer merkbart bedre utskriftskvalitet samtidig som den gir kort oppstarttid og rask drift. En ny skrivehodekontroll gir SELPHY ES1 seriens beste oppløsning - 300 x 600 dpi. Virkningen av omgivelsestemperaturen elimineres og brukeren sikres kontinuerlig høy kvalitet.

Praktisk eleganse
SELPHY ES1 har smal, moderne design som passer inn i ethvert moderne hjem. Med sitt kompakte format (199 x 113 mm), kan den plasseres og betjenes på selv den trangeste hylle i stuen. Den innovative vertikale designen er mulig gjennom en unik papirmatingsmekanisme som roterer papiret 90? før utskriften starter. Et praktisk bærehåndtak og ekstra batteripakke (tilleggsutstyr) gir mulighet for utskrifter når du er på farten, og en uttrekkbar USB-kabel eliminerer behovet for separate ledninger.

Avspilling og kreative valg
Foruten å støtte PictBridge- og direkteutskriftsfunksjoner, kan brukeren skrive ut direkte fra de fleste vanlige minnekort (*6) via skriverens 2,5? LCD-fargeskjerm. I tillegg til å være vippbar, har LCD-skjermen ekstra bred visningsvinkel som gir behagelig visning og forenkler valg av bilder for utskrift. Nye LCD-visningsfunksjoner omfatter fullskjermvisning, lysbildeshow, miniatyrbildevisning og støtte for autoroterte bilder. Et brukervennlig grensesnitt gir også nyttig informasjon om batterinivå og hvor mye farge og papir som er igjen i kassetten.

De mange kreative valgmulighetene omfatter 10 Mine farger-fotoeffekter for morsomme fargeendringer, inkludert Sort/hvitt og Positiv film. Bilder kan også beskjæres før utskrift eller forbedres med nye optimaliseringsfunksjoner som Automatisk røde øyne-korreksjon. En egen Kreativ utskrift-knapp gir raskt tilgang til mange designlayouts, inkludert kalendere, fotoalbum og maler for snakkebobler.

*6: Aksepterer Compact Flash, Microdrive, Multimedia Card, SD-minnekort, SDHC-minnekort, MemoryStick og MemoryStick PRO. miniSD-minnekort, RS-MMC, xD Picture Card, MemoryStick DUO og MemoryStick PRO Duo kan brukes sammen med adapter som selges separat.

Tilleggsinformasjon

Media
Serien med Easy Photo Packs omfatter:
 • Postkortformat ? (Easy Photo Pack E-P50, Easy Photo Pack E-P100)
 • Postkortformat (sort/hvitt) ? (Easy Photo Pack E-P25BW)
 • L-format (89 x 119 mm) ? (Easy Photo Pack E-L50, Easy Photo Pack E-L100)
 • Visittkortformat (54 x 86 mm) ? (Easy Photo Pack E-C25)
 • Merkelapper i visittkortformat (54 x 86 mm) ? (Easy Photo Pack E-C25L)
Programvare
SELPHY ES1 leveres med Canons Solution Disk med brukervennlig programvare for håndtering, lagring og utskrift av bilder via PC. Følgende programmer er med:
 • ZoomBrowser EX 5.6 (Microsoft Windows 2000 SP4 / XP (Inkl. SP1/SP2)
 • Easy-PhotoPrint 3.4
 • EOS Utility 1.0
 • SELPHY ES1 Skriverdriver 1.0
 • ImageBrowser 5.6 (Mac OS X (Versjon 10.2-10.4))
Kjøperen får også tilbud om medlemskap i CANON iMAGE GATEWAY med 100 MB lagringsplass på nettet til et ?personlig billedgalleri? for deling av bilder og video med familie og venner.

Teknologiske forklaringer

DIGIC II
Canons spesialbygde DIGIC II (DIGital Imaging Core) bildeprosessor er nøkkelen til SELPHY ES1-skriverens enestående utskriftskvalitet. Alle bilder gjennomgår Canons avanserte bildeprosesserings-algoritmer som sikrer best mulige resultater uansett hvilket kamera som brukes ved fotografering. Høyhastighets bildeprosessering gir enestående responsivitet, rask oppstart, lesing av minnekort og visning av bilder på LCD-skjermen. Med ekstra batteripakke (tilleggsutstyr) fungerer DIGIC II effektivt og gir lengre brukstid per lading.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar