Canon XH A1 og XH G1 HDV

Med lanseringen av to bærbare 1,67 megapikslers 3CCD håndholdte HDV-kameraer, XH A1 E og XH G1 E, bringer Canon HD-video med profesjonell 1080i-oppløsning til en ny generasjon videofotografer.

Som et supplement til toppmodellen XL H1, tilbyr Canon nå en serie allsidige HDV-kameraer designet for uavhengige filmskapere, nyhets- og reportasjeproduksjon, produksjonshus og kringkastingsstudioer. Med de nye videokameraene etablerer Canon seg som en viktig aktør innen det raskt voksende markedet for HD-opptak. XH A1 E har 25F-opptak (25 bilder) og dedikerte Cine gamma-innstillinger som gir filmfølelse og -uttrykk. Med XH G1 E etableres en ny produktkategori med mulighet for integrering i profesjonelle studiomiljøer.

Canon XH A1 får en anbefalt utsalgspris på 36.999,- inkl.mva mens prisen for Canon XH G1 blir 64.999,-. Salgsstart er november 2006.Utdrag fra pressemelding fra Canon Norge AS:

XH-serien har:
  • HDV1080i med 1,67 megapikslers 3CCD og 25F-opptak for digitale filmskapere
  • Canon L-serie med 20x optisk zoomobjektiv (tilsvarende 35mm 32,5 ? 650mm), med linseelementer i fluoritt-og UD-glass og Super Range optisk bildestabilisator (med lens-shift)
  • Instant AF for hurtig autofokusering og Focus Assist for manuell betjening
  • Avansert DIGIC DV II -prosessor som er optimalisert for HD
  • Profesjonell tilkobling med 2-kanals XLR-lydinngang: XH G1 har i tillegg HD-SDI-ut, tidskode inn/ut og Genlock-inn for oppsett med flere kameraer
  • Balansert, kompakt design med lettbetjente kontroller
  • Internt batterisystem for forbedret fleksibilitet

HD-kvalitet
Begge videokameraene har 1,67 megapikslers 3CCD bildesensor som først ble lansert med Canons toppmodell innen HDV-kameraer ? XL H1. Med opptak i HDV1080i er du garantert imponerende naturtro videofilmer.

HDV-standarden ble utviklet for å kunne lagre HD-video på vanlige, rimelige MiniDV-kassetter ? og HDV1080i (1 440 x 1 080 piksler) er høyeste oppløsning i HDV-standarden. Siden XH A1 E og XH G1 E har piksler med 1 333:1-forhold for ekte bredformat (16:9), vises videofilmene med HD-standardens høyeste oppløsning: 1 920 x 1 080.

Videre er det mulig å ta stillbilder samtidig som du tar opp video, og de digitale stillbildene lagres på praktiske MMC- eller SD-minnekort. Stillbilder et nyttig verktøy til dreiebokarbeid, skript eller ved rekognosering av opptakssted.

20x zoomobjektiv for HD

Et L-serie 4,5 - 90mm ?/1,6 ? 3,5 20x optisk zoomobjektiv oppfyller de strengeste kravene, og drar nytte av Canons 48 års ekspertise innen objektivutvikling til kringkastingsindustrien. Linseelementer i fluoritt og UD-glass (glass med svært lav dispersjon) gir eksepsjonell skarphet. Super Range optisk bildestabilisator reduserer uønskede vibrasjoner i hele frekvensområdet. To nøytralfiltre (ND) er integrert i objektivet og gjør det mulig å bruke full blenderåpning selv ved opptak i sterkt lys. Objektivrøret har separate ringer for fokus, zoom og blender for fullstendig kontroll over viktige innstillinger. Glassflatene i objektivet har flere lag med belegg som eliminerer skygger, reflekser og kromatisk avvik. Fokus- og zoompunkt lagres som forhåndsinnstillinger som raskt og enkelt hentes frem igjen.

Instant AF
Instant AF er et nytt autofokussystem som er spesialutviklet for HD-opptak. HD stiller større krav til AF-systemet siden eventuelle fokuseringsfeil blir mer merkbare. Ved å bruke en kombinasjon av to AF-teknikker (eksterne målesensorer og TV AF) registrerer Instant AF raskt avstanden til motivet og fokuserer nøyaktig med høy hastighet.

Når du bruker manuell fokus, er Focus Assist (forstørrelse) et praktisk hjelpemiddel.

DIGIC DV II
Canons DIGIC DV II ble lansert med XL H1, selve flaggskipet blant Canons profesjonelle videokameraer. DIGIC DV II-bildeprosessoren er optimalisert for HD-formatets høye behandlingskrav. DIGIC DV II har et spesialsystem for støyreduksjon som gir bilder med lite støy, eksepsjonell fargegjengivelse og bredt nyansespekter.

Som forgjengeren, har DIGIC DV II også separate behandlingsbaner for video- og stillbilder med mulighet for samtidig opptak av 2 megapikslers stillbilder.

Industristandard for tilkobling i profesjonelle miljøer
Begge videokameraene har 2 kanals XLR-lydinnganger for tilkobling av eksterne mikrofoner.
For profesjonelle studiobaserte produksjoner har XH G1 integrert HD-SDI-utgang for eksport av ukomprimerte videosignaler direkte til eksterne kameraer. Videokameraet har Gen lock-inngang og tidskode inn/ut (valgbar) for integrering i profesjonelle studiomiljø, og mulighet for synkronisering med andre kameraer og opptaksenheter i multikamera-opptak.

Kompakt og mobilt
Modellene i XH-serien er vesentlig mer kompakte enn tilsvarende modeller fra andre produsenter. Alle kontroller er plassert på kamerahuset for intuitiv betjening og effektiv plassutnyttelse. En innebygd 2,8" bred LCD-skjerm vippes ut på toppen av kameraet og kan roteres 180 grader. Modellene har også stor 0,57" elektronisk søker (EVF) med 269 000 piksler.

Internt batteri
Et nytt internt batterisystem beskytter strømforsyningen under ekstreme forhold, noe som gir større opptaksfleksibilitet for begge kameramodellene. De kan for eksempel brukes i lave temperaturer der andre videokameraer ikke vil fungere. Dette er spesielt nyttig for videofotografer som jobber ute i felten.

Teknologiske forklaringerInstant AF
XH-serien har Canons siste innovasjon innen videoteknologi for HD ? Instant AF. Video- og stillbilder med høyere oppløsning krever et mye mer presist autofokussystem. Tradisjonelle TV AF-systemer reagerer imidlertid sakte på større endringer i motivavstanden, og det kan oppstå problemer dersom bakgrunnen har ulike mønster (moaréeffekt). Canons Instant AF bruker en kombinasjon av raske eksterne AF-sensorer som hurtig registrerer avstanden til motivet, og en presis TV AF-sensor for nøyaktig fokusering.

Super Range optisk bildestabilisator
Canons Super Range optiske bildestabilisator bruker nye metoder for registrering av kamerarystelser i tillegg til gyroer i objektivet som samlet gir bedre kontroll over lens-shift i bildestabilisatoren. Tradisjonelle bildestabilisatorsystemer oppdager høy- eller mellomfrekvente vibrasjoner, mens en Super Range optisk bildestabilisator også oppdager lavfrekvente rystelser, som for eksempel små kroppsbevegelser når du puster. Disse er utenfor området til vanlige optiske bildestabilisatorsystemer, men HD-oppløsningen krever likevel at de elimineres.

DIGIC DV II
DIGIC DV II er en digital signalprosessor som er unik for Canons videokameraer. Den ble først brukt i XL H1, selve flaggskipet blant profesjonelle HD-videokameraer, og er nå optimalisert for HD-formatets høye datamengde og spesifikasjoner. (Rask behandling av 1080i-data krever ca. 4,5 ganger høyere kapasitet enn SD-video.) DIGIC DV II har også et spesialsystem for støyreduksjon som gir bilder med lite støy, eksepsjonell fargegjengivelse og bredt nyansespekter.

DIGIC DV II er en av Canons kjerneteknologier og har separate behandlingsbaner for video- og stillbilder i ett og samme videokamera. Video- og stillbilder stiller ulike krav til farger, og ved å behandle signalene hver for seg sørger DIGIC DV for suverene farger i begge formatene. DIGIC DV gir klare, levende og naturtro farger uansett om bildene vises på en TV-skjerm eller skrives ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar