Canon HV10E

Canon lanserer verdens minste videokamera med opptak i HDV1080i - HV10E med 2,96 megapiksler. I et iøynefallende, forbausende kompakt kamerahus og med en ny 1/2,7? CMOS -sensor med eksepsjonell kvalitet, bringer opptak i HDV1080i til vanlige forbrukere.

HV10 har Canons DIGIC DV II -bildeprosessor for HD, 10x optisk zoom med imponerende ytelse, samt det nye Instant AF -systemet for raskere og mer presis autofokus. HV10E leder an innen HD-videoproduksjon etter hvert som TV-sendinger i HD-kvalitet går på luften over hele Europa.

Canon HV10E får en anbefalt utsalgspris inkl.mva 12.999,- og salgsstart er september 2006.

Utdrag fra pessemelding fra Canon Norge AS:

Det nye HV10E-videokameraet har:
  • HDV1080i, 1/2,7? 2,96 megapikslers CMOS-sensor med RGB-primærfargefilter
  • Instant AF for presis og hurtig autofokus
  • DIGIC DV II-prosessor for HD
  • 10x zoomobjektiv med Super Range optisk bildestabilisator
  • Avansert 3,1 megapikslers stillbildekamera og mulighet for samtidig opptak av 2,07 megapikslers stillbilder og HD-video
  • 2,7" bred LCD-skjerm, optimalisert for ekte bredskjermformat
Håndholdt 1080i-HD
HV10E er verdens minste videokamera med HDV1080i-oppløsning. Det elegante og imponerende kompakte videokameraet rommer en 1/2,7? 2,96 megapikslers HD CMOS-sensor. HV10E er designet for behagelig håndholdt betjening, og har videoopptak i full 1 920 x 1 080-oppløsning. HV10E er likt de mest populære MiniDV-videokameraene når det gjelder størrelse og brukervennlighet, og du får opptak med 1080i-oppløsning i ekte bredskjermsformat på vanlige, rimelige MiniDV-kassetter. Med AV-inngang kan du effektivt overføre eldre analoge hjemmevideoer til kassetter i videokameraet.

Instant AF

HD-video har svært høy oppløsning, og det betyr at eventuelle fokuseringsfeil blir veldig tydelige. Canons nye Instant AF-system sørger derfor for presis autofokus med høyere hastighet. Videokameraet har også en Focus Assist-funksjon som gjør det enklere å få sylskarpe bilder ved manuell fokusering.

Førsteklasses Canon-optikk
HV10E har 10x optisk zoom med Super Range optisk bildestabilisator (OIS) som er tuftet på 70 års ekspertise innen teknologiske nyvinninger, samt 48 år som ledende produsent av objektiver til kringkastingsindustrien. Det avanserte bildestabilisatorsystemet oppdager vibrasjoner i hele frekvensområdet. Spesielt lavfrekvente vibrasjoner blir merkbare i HD-formatets høye oppløsning og Super Range optisk bildestabilisator reduserer disse. Super Range optisk bildestabilisator reduserer også kamerarystelser når du tar digitale stillbilder.

DIGIC DV II-bildeprosessor

HV10E har DIGIC DV II-bildeprosessoren som først ble introdusert med selve flaggskipet innen profesjonelle HD-videokameraer, XL H1. DIGIC DV II er optimalisert for HD, og har delt behandlingsbane som gir HD-video og stillbilder av høyeste kvalitet - selv når du tar opp video- og stillbilder samtidig.

Avansert digital stillbildefotografering
HV10E er også et avansert digitalkamera med 3,1 megapiksler og en rekke avanserte funksjoner, inkludert direkteutskrift via PictBridge og innebygd blits. Stillbilder med høy oppløsning lagres direkte på minnekortet. Du kan også overføre stillbilder fra videokameraet til datamaskinen via USB 2.0-grensesnittet. Med DIGIC DV II-prosessor og delt behandlingsbane kan du ta 2 megapikslers stillbilder -samtidig som du tar opp video på kassetten.

Ekte bredskjermformat
HD-bilder har ekte bredskjermformat, og HV10E er derfor optimalisert for opptak i 16:9-format. En 2,7" bred LCD-skjerm viser videofilmene nøyaktig slik de vil se ut på en TV med bredskjerm. Det vises også en horisontal nivåmarkør som gjør det enkelt å sentrere motivet. På HV10 bytter du ved et enkelt knappetrykk til opptak i 4:3-format (SD) for videofilm til visning på tradisjonelle TV-er.

Tilleggsinformasjon

Medfølgende programvare og CANON iMAGE GATEWAY
HV10E leveres med Canons ZoomBrowser EX (Windows) og ImageBrowser (Macintosh) for stillbildebehandling.

Som eier av et HV10E-videokamera er du også berettiget til 100 MB lagringsplass på CANON iMAGE GATEWAY, et galleri på internett der du kan lagre bilder og filmer i album og dele dem med venner og familie .

Teknologiske forklaringer

Canons HD CMOS-sensor
I fotoindustrien er det et anerkjent faktum at Canons CMOS-sensor gir enestående bildekvalitet for stillbilder, og den er en sentral komponent i de digitale speilreflekskameraer i Canons suksessrike EOS-serie.

Canons kontinuerlige satsing på internt forsknings- og utviklingsarbeide resulterer nå i enda et viktig gjennombrudd: En 2,96 megapikslers CMOS-sensor for HD-video. CMOS-sensoren har flere kanaler for lesing av piksler, noe som gir raskere utlesing av HD-data (1 920 x 1 080 piksler). Ved å bruke et vanlig RGB-primærfargefilter utmerker videobildene seg med skarpe farger og høy oppløsning.

En av fordelene med fremstillingsprosessen for CMOS er at det er mulig å integrere ytterligere en krets på selve bildebrikken. Canons HD CMOS-bildesensor har støyreduksjon integrert i brikken og forsterkere på hvert bildepunkt. CMOS bruker også mindre strøm enn CCD-sensorer, genererer mindre varme og støy og øker batterilevetiden. I motsetning til CCD-enheter gir CMOS-sensorer også mindre vertikal overstråling som skyldes overflyt i enkeltpiksler, og som oppstår dersom motivet inneholder sterke lyspunkt.

Instant AF
HV10 har Canons seneste innovasjon innen videoteknologi for HD ? Instant AF. Video- og stillbilder med høyere oppløsning krever et mye mer presist autofokussystem. Tradisjonelle TV AF-systemer reagerer imidlertid sakte på større endringer i motivavstanden, og det kan oppstå problemer dersom bakgrunnen har mønster (moaréeffekt). Canons Instant AF bruker en kombinasjon av raske, eksterne AF-sensorer som hurtig registrerer avstanden til motivet, og en presis TV AF-sensor for nøyaktig fokusering.

Super Range optisk bildestabilisator

Canons Super Range optiske bildestabilisator bruker nye metoder for registrering av kamerarystelser i tillegg til gyroer i objektivet som samlet gir bedre kontroll over lens-shift i bildestabilisatoren. Tradisjonelle bildestabilisatorsystemer oppdager høy- eller mellomfrekvente vibrasjoner, mens en Super Range optisk bildestabilisator også oppdager lavfrekvente rystelser, som for eksempel små kroppsbevegelser når du puster. Disse er utenfor området til vanlige optiske systemer for bildestabilisering, men HD-oppløsningen krever likevel at de elimineres.

DIGIC DV II
DIGIC DV II er en digital signalprosessor som er unik for Canons videokameraer. Den ble først brukt i XL H1, selve flaggskipet blant profesjonelle HD-videokameraer, og er nå optimalisert for HD-formatets høye datamengde og spesifikasjoner (rask behandling av 1080i-data krever ca. 4,5 ganger høyere kapasitet enn SD-video). DIGIC DV II har også et spesialsystem for støyreduksjon som gir bilder med lite støy, eksepsjonell fargegjengivelse og bredt nyansespekter.

DIGIC DV II er en av Canons kjerneteknologier og har separate behandlingsbaner for video- og stillbilder i ett og samme videokamera. Video- og stillbilder stiller ulike krav til farger, og ved å behandle signalene hver for seg sørger DIGIC DV II for suverene farger i begge formatene. DIGIC DV II gir klare, levende og naturtro farger uansett om bildene vises på en TV-skjerm eller skrives ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar