Nikon med program for autentifisering

Nikon lanserte i dag sin nyeste programvare for autentifisering av bilder, utviklet eksklusivt for bruk med Nikon D2Xs digitalt speilreflekskamera.

Programvaren gjør det mulig å bevise ektheten av et bilde tatt med kameraet og kan bestemme om bildet har blitt endret eller ikke etter at det ble tatt. Bildedataene kan brukes som et kritisk ledd i ?bevisrekken? for å bevise autentifisering av bilder i henhold til loven og andre myndigheter, media, forsikringsselskap og i forhold til mange andre profesjonelle anvendelser og krav.

Ved å bruke programvaren kan en bekrefte om bildedata ? og informasjoner knyttet til bildedata ? har vært endret på noen som helst måte. Bekreftelsen vises som en liste på en PC skjerm, og bildene som er valgte vises som miniatyrutgave på samme skjerm.

Hovedegenskaper
Programmet tillater bekreftelse om et bilde har blitt bearbeidet eller endret etter at det har blitt tatt, via en personlig datamaskin. Miniatyrutgaver av bildene som er valgte vises som bekreftelse i displayet.

Beskyttelse av selve programvaren
Forskjellige kodebeskyttelser er tatt i bruk for å hindre endringer av selve programvaren. Og for å ytterligere forbedre påliteligheten under bruk av programvaren, er det nødvendig å bruke både en produktnøkkel og en USB-nøkkel som må plugges i USB-porten.

Tre filformater kan bekreftes
Programvaren gjør det mulig å bekrefte JPEG, TIFF og NEF?RAW?data som er blitt tatt ved å bruke et Nikon digitalt speilreflekskamera som er kompatibelt med ekthetsfunksjonen.

Kommentarer