HP Photosmart R927

HP Photosmart R927 er en direkte oppfølger til Photosmart R707, R717, R817 og R818. I denne modellen har HP fått plass til en 3" LCD-skjerm sant en brikke med oppløsning på 8 megapiksler og 3x zoom .

Som hos forgjengerne er de ytre dekslene i rustfritt stål og en rekke typiske HP-funksjoner. Mest interessant er fremdeles HP's Adaptive Lighting teknologi, som elektronisk balanserer lyse og mørke områder i bildet slik at eksponeringen blir optimal.

HP Photosmart R927 kommer med nødvendig tilbehør på rundt 3.000 kroner, men legger du på 500 kroner får du en dokkingstasjon med på kjøpet.

Digit.no har testet Photosmart R927 og konkluderer slik:

En av forgjengerne, Photosmart R717 med 6,2 Mp oppløsning, fikk kritikk for svak optikk og langsomme ytelser. R927 har 8,2 Mp, det har mye bedre optikk med større vidvinkel og prosessoren er betydelig raskere. Det har også mye større LCD-skjerm og kameraet har fått kraftigere blitz og en rekke nye finesser.

Alt dette er gode nyheter, men medaljen har også en bakside. Den optiske søkeren har forsvunnet, likeså den gummierte baksiden, autofokusen er blitt mindre lysfølsom (merkelig nok!) og kameraet har mistet kontaktene for USB og audio/video, for å nevne noe.

At oppløsningen har økt fra 6 til 8 megapiksler, har minimal betydning for en amatør. Derimot er det kjempebra at bildekvaliteten er blitt bedre og at funksjonene er blitt raskere. På den annen side, R717 kostet 3.000 kroner inkludert dokkingstasjon (med A/V-utgang) da den kom for et års tid siden. R927 koster 500 kroner mer, til tross for at prisene har fortsatt å falle gjennom 2005.

Summen av fordeler og ulemper er imidlertid klar: Photosmart R927 er et bedre kjøp enn hva R717 var fordi den leverer langt bedre bildekvalitet. Om jeg fikk bestemme hos HP, ville kameraet hatt 6 Mp oppløsning, 2,5" LCD-skjerm, optisk søker og gummibelagt grep. Hva som er viktigst for den respektive bruker, er det bare brukeren selv som kan svare på.


Digit.no :: HP Photosmart R927

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar