Robuste minnekort

De fleste minnekortprodusentene lodder på plass selve minnekomponentene til et kretskort, som igjen lukkes inne i et plastdeksel. Amobil.no har imidlertid testet kort fra ATP, en produsent som har valgt å heller støpe alle kortets komponenter inn i keramikk før de lukkes inne i plastdekselet.

Konsekvensen er at ingen av minnekortets elektroniske komponenter blir utsatt for ytre påvirkning selv om kortet får seriøs juling. Er du blant dem som har plukket minnekort ut av vaskemaskinen skjønner du at det kan være en fordel.

Fordelen med støt-, vann- og temperatursikre kort er at du ikke trenger å bekymre deg for innholdet på kortet om telefonen din skulle bli ødelagt av for eksempel fukt. Om du er en ivrig naturfotograf er hardføre kort også tryggere enn vanlige minnekort, spesielt om du er utendørs over lengre perioder.

I følge Hsieh er ATP den eneste produsenten som har denne teknologien. Andre minnekortprodusenter som selger vann- og støtsikre kort kjøper derfor kortene sine fra ATP.


Foreløpig må du kjøpe ATPs kort fra utenlandske nettbutikker som danske Danskdatasalg.dk.

ATP-kortene koster omtrent like mye som vanlige minnekort og tåler stort sett alt. Amobil har dermed ingen betenkligheter med å anbefale ATPs minnekort.

Amobil :: Test - Vi torturerer minnekort.

Kommentarer