Nokia N93

Nokia introduserte i dag Nokia N93 som "den ultimate mobile enheten for spontane videoopptak". Kameraet med Carl Zeiss optikk og 3x optisk zoom gir stillbilder med 3,2 megapiksel.

Vel så interessante er video-egenskapene, det er her Nokia virkelig stiller i en klasse for seg og hvor du også kan få nytte av den digitale zoomen. Det Nokia kaller "tilnærmet DVD-kvalitet er en oppløsning på 640 x 480 piksler med 30 bilder i sekundet og MPEG4-kompresjon. Dersom Nokia hadde bygd inn bildestabilisering og en skikkelig lydinngang ville dette begynt å blitt interessant som kamera.

Det er selvsagt plass til ekstra minne, i form av miniSD- kort opp til 2 gigabyte. Deretter kan N93 kobles direkte til tv-en eller du kan overføre videofilene til PCen og redigere med Adobe Premiere Elements 2.0, som følger med.

I den norske pressemeldingen sies det imidlertid ikke noe om avtalen mellom Nokia og Flickr. Det burde de, for dette kan være spennende nytt for mobloggere.

Utdrag fra Nokias pressemelding:

Intuitive og spontane opptak
Nokia N93 tilbyr de beste mobile video- og fotomulighetene og er pakket med eksepsjonelle kamerafunksjoner som gir bilder av høy kvalitet og video i tilnærmet DVD-kvalitet. Kameraet på Nokia N93 aktiveres ved at man vrir på hovedskjermen mens telefonen er åpen, og hele fargeskjermen i landskapsmodus fungerer som søker. Enten det er en spesiell begivenhet eller bare improvisasjon i hverdagen, kan du fange øyeblikk enkelt og impulsivt og dele dem med andre når de skjer.

Med MPEG-4 VGA videoinnspilling med 30 frames per sekund leverer Nokia N93 video uten sidestykke med opptak i stereo og digital stabilisator som gir jevne bilder uten risting. Nokia N93 har et 3,2 megapiksel kamera (2048 x 1536 pixels) med en Carl Zeiss Vario-Tessar-linse, 3X optisk zoom og opp til 20x digital zoom, samt autofokus og innstillinger for nærbilder, noe som gir usedvanlig klarhet og nøyaktighet. Videre har Nokia N93 en kamerameny som viser alle funksjoner, fra eksponeringsverdi til farger og hvitbalanse. Det finnes egne taster for lukking, zoom og blits og dessuten kamerataster som gjør at du enkelt kan bytte mellom foto og video.

Nokia N93 har et stort internminne på opp til 50MB, som kan økes med et hot swap miniSD- kort opp til 2GB. Dette gir plass til nærmere 90 minutter med video i tilnærmet DVD-kvalitet eller nærmere 2500 bilder av høy kvalitet. Og du kan enkelt overføre bilder og videosnutter fra minnekort til en kompatibel pc, men likevel bære med deg et utvalg lagret på Nokia N93.

Morsomt å dele
Det går veldig raskt å dele bilder og videoklipp som er tatt med Nokia N93. Innholdet kan vises frem på en 2,4? QVGA-skjerm (240 x 320 piksler) på opp til 262,144 farger med 160 graders bildevinkel. Du kan også dele uredigerte bilder og videosnutter via e-post, Bluetooth eller ved å legge dem ut på kompatible blogger direkte fra galleriet. Du kan også dele dine minner med familie og venner på en kompatibel TV, enten ved å benytte TV-kabelen som følger med eller trådløst over integrerte WLAN og UPnP (Universal Plug and Play)-teknologi. Foruten å kunne surfe på nettet, lese e-post og dokumenter, kan du også spille spill på en kompatibel TV med Nokia N93.

Kreativitet gjort enkelt
Mens det å redigere bilder og videosnutter direkte på Nokia N93 er enkelt, er det også lettvint å overføre de til en kompatibel PC, noe som gir større kreativ kontroll over innholdet. Standard Nokia N93 salgspakke kommer sammen med Adobe Premiere Elements 2.0 som gjør det enkelt å importere videoklipp, bilder og musikk. Det er også mulig å eksperimentere med hundrevis av overganger og effekter, samt å skape profesjonelle hjemmevideoer med tilpassede maler. På toppen av det hele kan du enkelt brenne disse hjemmevideoene på DVD og eksportere dem for web streaming og e-post.

Multifunksjonell
Som del av Nokia Nseries multimedia computer-porteføljen har Nokia N93 fantastisk funksjonalitet i en lekker enhet. Utformet til å kunne fungere på nettverkene WLAN, 3G (WCDMA 2100 MHz), EDGE og GSM (900/1800/1900 MHz), gir Nokia N93 tilgang til bredbånds internett til surfing, opplasting av innhold, og sende og motta e-post og være tilkoplet mens du er på farten. Du kan også plassere enheten på et underlag, vri skjermen horisontalt og benytte landskapsskjermen til å surfe på nettet, se på TV* over 3G-nettet, eller gjennomføre hands-free videosamtaler*.

All Round Entertainment
Nokia N93 har stereo FM radio og en digital musikkspiller som gir fantastiske musikkopplevelser. Du kan lage spillelister og høre på musikk hands-free via høyttaleren eller ved å benytte høretelefoner. Med Nokia Music Manager kan du enkelt overføre musikksamlingen til telefonen. I tillegg kan du lagre opp til 1500 sanger på din Nokia N93 med et separat 2 GB miniSD-kort. Du kan også spille 3D-spill med høy kvalitet med N-Gage-spillet System Rush: Evolution som er installert på forhånd.

Nokia N93, som er basert på tredje utgave av S60 software på Symbian OS, forventes å være i salg i juli 2006 med en estimert salgspris på 550 euro uten subsidier.

* For å sjekke tilgjengelighet og kostnad på denne tjenesten, vennligst kontakt din nettverksoperatør eller tjenesteleverandør.

Kommentarer