Test: Pentax *ist DL

Pentax *istDL er et av de mest kompakte D-SLR-kameraene på markedet, konstruert med tanke på "amatører" som stiller moderate krav til slitestyrke, vann- og støvtetthet.

Betjeningsorganene er få, fornuftig plassert og med intuitiv betjening, godt tilpasset sin kundegruppe. Digit.no har tetet kameraet:

Er du en av mange trofaste Pentax-brukere, er det ingen grunn til å skygge unna *ist DL, spesielt etter at prisen falt betydelig på nyåret. Konstruksjonen er kompakt og gir et solid inntrykk, søkeren er helt i toppklasse og det samme gjelder LCD-skjermen. Kameraet har ingen svakheter jeg vil framheve spesielt, men du bør likevel sjekke om det mangler detaljer som er vesentlig for deg.

Standardzoomen holder imponerende høy kvalitet, kameraet har de fleste nødvendige funksjoner og holder rimelig høyt kvalitetsnivå. Dersom du holder deg til RAW-formatet, vil *ist DL levere førsteklasses bildekvalitet, med "Best" JPEG-kvalitet er bildekvaliteten OK, men kameraet har mer å by på enn hva JPEG-formatet kan oppvise.

Dersom du ikke har optikk fra før, vil det være et kjempestort utvalg av brukt optikk på markedet, siden Pentax har hatt K-fatningen i en årrekke. Du bør likevel passe på at du velger et objektiv som er fullt ut kompatibelt med tanke på autofokus og elektronisk kommunikasjon mellom kamera og objektiv. Uansett bør du sikre deg pakkeløsningen med 18-55 mm zoomen. Neppe noe annet objektiv på markedet kan måle seg med den når det gjelder høy valuta for pengene.


Digit.no :: DIWA-test: Pentax *ist DL.

Kommentarer