FIFA gir etter i strid om VM-bilder

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ga seg i kampen om å begrense bildebruk på internett under det kommende fotball-VM. Dette skjer etter at World Association of Newspapers gikk til kamp mot FIFA på grunn av de varslete restriksjonene på bildebruk under VM-kampene.

I FIFAs vilkår, som alle alle journalistene måtte signere for å få adgangsbevis, sto det at FIFA ikke ga anledning til å publisere bilder på internett i løpet av VM-kamp. Det opprinnelige kravet var at det ikke ble publisert bilder på internett før to og en halv time etter kampslutt. Dette for å beskytte FIFAs kommersielle rettigheter.

Når lyder det imidlertid anderledes fra FIFA-hold:

- I dag har nesten hele den skrivende media egne hjemmesider, og det foregår en forandring i vanene til leserne. Vi skjønner at man må behandle publisering av tekst og bilder på samme måte, slik at man beholder respekten for den frie pressen, sier FIFA-president Sepp Blatter.

Paris-baserte WAN representerer 18 000 aviser i 102 land og 73 nasjonale forbund, elleve nyhetsbyråer inkludert AP, Reuters, EPA og tyske DPA og bildebyråer som Getty Images og PressPhoto Agency.

Les mer i Bergensavisen.

Kommentarer