Microsoft går for DVB-H

Microsoft melder seg inn i Mobile TV Alliance, som jobber for at den digitale TV-standarden DVB-H skal bli universell til mobilt bruk. Microsoft sier at de vil integrere DVB-H i Windows Media-familien.

DVB-H er standarden som blant annet Nokia har valgt for overføring av TV og radio til mobiltelefoner. Den andre standarden - DMB - er konkurrenten Samsungs kjepphest. Mens DVB-H er en del av den digitale TV-standarden DVB, er DMB knyttet opp til den digitale radiostandarden DAB. Begge systemer er nå delvis bygget ut i Norge, og vil bygges ut videre. Det er likevel ingen hemmelighet at kringkastingsmiljøene her i landet foretrekker DAB til radio og DAB-slektningen DMB til mobilt TV.
/../
Slik situasjonen er nå, vil Norge få DVB til stasjonært, luftoverført digital-TV, DAB til radio over alt (bortsett fra kabel og Internett) og DMB til TV i bilen og på mobiltelefonen. I Europa for øvrig synes DBH-H å ha sterkere vind i seilene enn DMB, men det er trolig for tidlig å si hvor EU-landene til slutt havner.


IT-Avisen - Microsoft går for DVB-H.

Kommentarer