Sony Ericsson med Cybershot

Sony Ericsson lanserte idag den lenge omtalte K800 "Wilma", som blir selskapets første Cybershot-telefon. Kameraet tar bilder med oppløsning på 3,2 megapiksler, noe som tilsvarer2048 x 1536 punkter.

Sony Ericsson K800 har i tillegg autofokus, bildestabilisator og blits. Den har også BestPic? - en svenskutviklet, Sony Ericsson-patentert funksjon for bedre bildekvalitet.

3,2 megapixler, autofokus, blits og bildestabilisator
Høyoppløselige, skarpe bilder med utmerket fargegjengivelse oppnås med funksjoner og teknologi som vanligvis er forbeholdt rendyrkede digitalkameraer. 3,2 megapixler betyr utmerket oppløsning, men det er bare begynnelsen. Autofokusfunksjonen sørger for at bildene alltid blir skarpe. Xenon-blitsen forhindrer røde øyne og gir lysstyrke, skarphet og korrekt fargegjengivelse, selv i mørke omgivelser. Kameraet har i tillegg en stabilisator som sørger for skarpe bilder og videosnutter selv om brukeren skjelver på hånden.

BestPic? ? ny Sony Ericsson-patent
BestPic? er en ny funksjon utviklet av Sony Ericsson i Lund i Sverige. Funksjonen sikrer at man alltid fanger det riktige fotoøyeblikket. Når du trykker på utløserknappen tar kameraet en serie med ni bilder i løpet av et sekund. Samtlige ni bilder tas i full oppløsning (3,2 megapixler), noe selv ikke rendyrkede digitalkameraer klarer. Alle de ni bildene vises umiddelbart på skjermen så brukeren raskt og enkelt kan velge det foretrukne bildet for lagring. BestPic?-patenten vil også lisensieres til Sonys digitalkameraer.

PictBridge og mobil bildeblogging
K800 støtter en rekke applikasjoner som forenkler fotooppgavene. Å lagre og håndtere bildene på PC er en lek med den medfølgende programvaren fra Adobe. Takket være PictBridge? og en USB-kabel kan man også skrive ut bilder direkte fra telefonen. Telefonen er også blant de første kameratelefonene med fullt integrert støtte for mobil bildeblogging, et fenomen som nå brer seg med stor hastighet. Ett enkelt trykk på telefonen er nok for å laste opp nye bilder til sin blogg på Internett.

Internett, ?push e-post? og underholdning
Også forretningsbrukere vil ha glede av K800. Cyber-shot-telefonen tilbyr rask oppkobling og en komplett HTML-browser med støtte for RSS-feeds og mobile Google-søk. Telefonen støtter push e-post og Bluetooth 2.0. Den leser minnekort av typen Memory Stick Micro (M2) og inneholder underholdningsfunksjoner som musikkspiller, 3D-spill og radio.

Tilgjengelighet
K800 blir tilgjengelig i løpet av andre kvartal 2006.

Nøkkelinformasjon om K800
Bilde- og meldingshåndtering
3,2 megapixel-kamera med autofokus
Xenon-blits
BestPic?
Stabilisator for stillbilder og video
Skjerm: 2,0? QVGA TFT med 262 000 farger
Aktiv linsebeskytter
Kameraknapper
Brukergrensesnitt, Cybershot
Kapasitet for 100 bilder (3,2 megapixel-oppløsning) på 64 MB internminne
Videoinn- og avspilling
Programvare fra Adobe for bilde- og videohåndtering
16x digital zoom
Red eye reduction
DPOF & PictBridge
Tidslinje for bildevisning
Bildeblogging (powered by Blogger)
PictureDJ? og VideoDJ?
Støtte for push e-post (P-IMAP)
VGA-kamera for videosamtaler
Underholdning
Musikkspiller (med støtte for MP3, AAC, AAC+, eAAC+)
Videospiller
Music DJ?
OMA DRM phase 1.x
Streaming Audio/Video
3D-spill
A/B-knapper for horisontale spill
RDS FM-radio
Tilkobling
Bluetooth® 2.0
IrDA
Komplett HTML-broser med støtte for RSS
USB 2.0
Ekstern antenne
Inngang for Memory Stick Micro? (M2?)
Flight mode
Multitasking
Annet
USB-kabel, handsfree m/ stereoøretelefoner og PC-programvare medfølger
Taletid: opp til 7 alt. 2,5 timer GSM/UMTS
Standby-tid: opp til 350 timer
Størrelse: 106 x 47 x 18 (22) mm
Vekt: 115 gram

Denne udersøkelsen tyder forøvrig på at det ikke er noen grunn til å tro at trenden med stadig høyere oppløsning vil bremse opp med det første: Digital Cameras Help Change A Worldwide View of Photography - Consumers Purchase Higher Resolution Cameras and Transform the Way They Capture Images.

Kommentarer