TV-mobil klar for Europa

SGH-P900 er den første mobiltelefonen fra Samsung som gjør det mulig å ta i mot digitale TV-sendinger i formatet T-DMB. Nå varsler Samsung at denne telefonen også kommer til Europa. Lanseringen skjer på 3GSM-konferansen i Barcelona, i neste uke.

SGH-P900 har en vribar LCD-skjerm med en oppløsning på 320 x 240 piksler. Telefonen har mulighet for å gjøre opptak av programmer, og har støtte for MPEG4, H.263 og H.264 samt lydformatene MP3, AAC og AAC plus.

T-DMB (Terrestrial Digital Multimedia Broadcasting) vil bli brukt til testsendinger i forbindelse under årets fotball-VM i Tyskland. Teknologien baserer seg på DAB (Digital Audio Broadcasting), og er en av flere løsninger for mobilt fjernsyn. T-DMB er imidlertid NRKs foretrukne løsning for mobilt fjernsyn.

100MB internt minne holder ikke så lenge, men dette kan heldigvis suppleres med ekstra minnekort i micro SD-format. Telefonens kamera har 2 megapiksler, Bluetooth og TV-utgang.

Hvilken kvalitet som kan oppnås på video, tatt opp med telefonens kamera, sies det foreløpig ikke noe om, men trolig dreier dette seg om 320x240.

Samsung Introduces SGH-P900 DMB Handset for Europe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar