Samsung Pro815 får DIWA-gull

Samsung har vokst til å bli en betydelig kameraprodusent på rekordtid, og med sitt nye flaggskip, Samsung Pro815, viser Samsung at de også behersker produksjon av kameraer på toppnivå, godt hjulpet av sin anerkjente optiske partner, tyske Schneider-Kreuznach.

Gode tekniske data, som 8 Mp oppløsning, verdens første 15x zoomobjektiv, verdens første LCD "sjaktsøker" og et rikt og assortert utvalg av automatiske og manuelle funksjoner, samt gledelig høy bildekvalitet, har resultert i en DIWA gullmedalje.

Utdrag fra pressemelding fra DIWA Awards:

DIWA (Digital Imaging Websites Association) har i dag gleden av å kunngjøre en DIWA gullmedalje til Samsung Pro815, med 8 megapiksel oppløsning og 15x optisk zoom.

Bygd rundt et lyssterkt 15x Schneider-Kreuznach Varioplan zoomobjektiv, tilsvarende 28-420 mm f/2,2-4,6, med imponerende 3 cm supermakro, holder Pro815 verdensrekorden meg hensyn til zoomomfang i et digitalt kamera. Det er også det første kamera i verden med tre LCD søkeropsjoner. Kameraets bakside er dominert av en enorm 3,5? LCD-skjerm, støttet av en elektronisk søker, begge med 235.000 bildepunkter for detaljert bildegjengivelse. For å muliggjøre fotografering med høyt eller lavt kamerastandpunkt, er en tredje 1,44? LCD-skjerm plassert på toppen av kameraet. Den fungerer også som informasjonspanel. Brukervennligheten er ytterligere forsterket med hjelpelinjer i rutemønster for enklere bildekomposisjon, levende histogram, zoom- og fokusringer på objektivet og et sofistikert hybrid system for autofokus med ni fokuspunkter og en kraftig AF hjelpelampe.

Pro815 er full av spennende, nyttige og uvanlige finesser, slik som DNG RAW samt ukomprimert TIFF og tre JPEG komprimerte filformater, 12 bilders serieopptak med 2,5 b/s eller superhurtige serier med 10 b/s ved 1,3 Mp oppløsning, intervallopptak, innebygd blits og sko med sokkelkontakter for ekstern blits, stereo lydopptak til stillbilder eller VGA video, 11 motivprogrammer i tillegg til tre programmerbare ?MySet? lagringer for personlige preferanser, High-Speed modus for å redusere bevegelsesuskarphet og et komplett utvalg av automatiske og manuelle kamerainnstillinger.

Kai Thon, DIWA's testsjef kommenterer: "De tekniske spesifikasjonene alene er bevis nok på at Samsung sikter høyt med sin Pro815. Allikevel, på dagens marked må et kamera også bevise sine ytelser i virkeligheten. Et antall DIWA kameraeksperter har testet Pro815 til det ytterste og samtlige rapporterte langt høyere karakterer enn forventet. Ikke bare er Pro815 brukervennlig, det yter også som et profesjonelt kamera, mye takket være det imponerende Schneider-Kreuznach 15x zoomobjektivet og Samsungs betydelig oppgraderte bildeprosessor."

Oppsiktvekkende tekniska data, et mylder av unike konstruksjonsfinesser, oppfinnsomme designdetaljer og tilnærmet profesjonell bildekvalitet plasserer Pro815 på øverste hylle. Men, det har ytterligere to godbiter å by på: En oppladbar batteripakke med 1900 mAh kapasitet ved 7,4V er kraftigere enn noe annet sammenlignbart batteri, ytterligere en verdensrekord ? og til sist, intet annet kamera kan tilby bedre valuta for pengene. Alle disse gode egenskapene, pluss høye ytelser fra vårt rigide testprogram gjorde Samsung Pro815 mer enn kvalifisert til en DIWA Gold Award.
'
Digital Camera Review - Samsung Pro815 - DIWA Awards.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar