Samsung VP-MS11

Samsung understreker nærmest sitt utgangspunkt som elektronikk-produsent når de med VP-MS11 fortsetter å lansere nye produkter som kombinerer flere funksjoner i én og samme enhet. Videoegenskapene lover blant annet godt.

Her er det snakk om et digitalt kompaktkamera, men som i tillegg pøser på med tilleggsfunksjoner. Kameraet har dermed mye til felles med Digimax i6 PMP (Personal Media Player) som ble lansert for noen uker siden.

For en som lenge har brukt ulike minnekort for å flytte data er dette en positiv utvikling :) 3500,- kroner er forløpig litt i overkant, men dette kommer seg nok, for funksjonaliteten Samsung tilbyr kommer nok raskt fra andre produsenter også.

Utdrag fra pressemelding fra Samsung Electronics Nordic AB:

Samsung lanserer et digitalkamera med seks produkter i ett. Foruten å være et fullverdig digitalkamera, fungerer VP-MS11 også som videokamera, mp3-spiller, webkamera, diktafon og ekstern lagringsenhet for data. ? Med det nye multifunksjonsproduktet vil Samsung vise at flere produkter i ett, kan ha et lite, lekkert og iøynefallende design, sier Stefan Andersson, nordisk produktmarkedssjef for lyd og bilde i Samsung.

Samsung fortsetter å lansere nye produkter som kombinerer flere funksjoner i én og samme enhet. ? For den som vil ha et elegant, fullverdig digitalt kompaktkamera, men i tillegg ønsker tilgang til flere funksjoner, er dette produktet perfekt, sier Stefan Andersson. ? Den digitale utviklingen medfører at produkter som tidligere var separate, nå kan samles. Dette er et produkt for de som uhindret vil produsere, bruke og dele informasjon på en ny måte.

Den store 2,5 tommer store lcd-skjermen gjør fotografering og videofilming til en sann glede. Det store lettmanøvrerte funksjonsrattet på kortsiden av kameraet gjør valget raskt og lett mellom fotografering, video, mp3, webkamera, dataminne og diktafon. Hvis ikke det interne minnet på 128 megabyte skulle være nok, finnes det muligheter for å utvide minnet via den eksterne kortplassen på undersiden med opptil en gigabyte ved bruk av et microSD-kort. Nettverksledning er ikke nødvendig, den lades automatisk ved oppkobling via usb dersom kameraet er skrudd av.

Kameraet er designet med et minimalistisk formspråk, med aluminium som preger følelsen og uttrykket. Kameraet leveres i svart med innslag av sølv eller i heldekkende sølv. VP-MS11 er lite. Det måler 56.3 x 95 x 19 millimeter, noe som er litt større enn et kredittkort, og veier kun 143 gram.
  • Digitalkamera. VP-MS11 er et fullverdig 5,25 megapiksel kompakt digitalkamera med tre ganger optisk zoom som håndterer A3-utskrifter uten problemer. Maksimal oppløsning er 2592 x 1944 piksler. Den har makrofunksjon og flere muligheter for å tilpasse fotograferingen med fokusering, motivprogram, hvitbalanse, eksponeringskompensasjon og spesialeffekter. Det innebygde minnet gir plass til over hundre bilder. Kameraet har støtte for PictBridge, bildestabilisator og blits.

  • Videokamera. Videokameraet spiller inn i mpeg-4-format med en oppløsning på 720x576, 25 bilder per sekund. Det innebygde minnet gir muligheter for elleve minutters innspilling. Flere programmer gjør det mulig å tilpasse eksponering, hvitbalanse og spesialeffekter. Innebygd høyttaler og optisk zoom er også med.

  • Mp3-spiller. Med den innebygde equalizeren yter VP-MS11 også lyden rettferdighet. Det kan lagres opp til 31 sanger i det interne minnet.

  • Webkamera. Flere og flere bruker både lyd og bilde når de kommuniserer via PC-en. VP-MS11 er alltid beredt som webkamera, og støtter også streaming og mjpeg med støtte for Windows 2000/NT/ME og XP.

  • Diktafon. Du prater enkelt inn dine notater med den innebygde mikrofonen. Wav-formatet gjør det enkelt å overføre dem til PC-en.

  • Eksternt lagringsmedium. Via USB 2.0 er det lett å både lagre og flytte data etter behov.
VP-MS11 leveres med strømkabel, batteri, stereo hodetelefoner, av-kabel, usb-kabel, bærerem, veske og programvare (DV Media Pro 1.0 og Video Studio). Kommer i butikk i løpet av februar og koster NOK 3500 kroner inkl. mva.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar