XScreen med storskjermer

Xscreen har sin bakgrunn i et utviklingsprosjekt som ble startet i Fredrikstad da InFocus ennpå var store. kjerneproduktet er et refleksjonsbelegg som gir høyt lysutbytte uten betydelige optiske forstyrrelser. Dette belegget blir sprøytet på en glassflate for å få en helt plan flate.

En 80 tommers Xscreen ligger på 35 000 og da er en prosjektor med i prisen.

- Selv om vi får et fantastisk bilde på skjermen er ikke det nok for folk som vil erstatte TV-en med en prosjektor og en skjerm. Derfor har vi lagt all elektronikken inn i skjermen. Her er det to TV-tunere av høy kvalitet og alle tilkoblinger til DVD-spillere, dekodere og annet. Projektoren er også koblet til skjermen og det eneste brukerne må gjøre er å henge opp prosjektoren og skjermen og forbinde de to med en DVI-kabel, sier administerende direktør i Xscreen, Jan Otto Reimers, til Teknisk Ukeblad.

Fredrikstad blad skriver at firmaets åtte ansatte har brukt ett år på utviklingen av den nye skjermtypen:

- Selve hemmeligheten ligger i en helt ny type skjermteknologi. Litt forenklet forklart består skjermen av en mengde mikrospeil som gir en optimal bildegjengivelse. Dermed blir det mulig å se projektor-tv uten at man må dempe ned lyset i rommet. All styring av systemet skjer fra skjermen, og alt som skal tilkobles plugges også rett til skjermen. Dermed blir det på en måte som å betjene en hvilken som helst annen tv, opplyser Reimers.

Xscreen Products Page.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar