Panasonic Lumix LS2

Lumix DMC-LS2 overtar etter Lumix DMC-LS1 og får et mer kompakt chassis, raskere autofokus, og lavere strømforbruk. 5 Mp oppløsning og 3x zoomobjektiv, samt Panasonics varemerke: Optisk bildestabilisator. Kameraet benytter to vanlige AA-type batterier.

Prisen vil ligge rundt 2.100 kroner, og for den prisen kan en ikke forlange all verden. At videoopptakene bar har en oppløsning på 320x240 punkter får så være, men at opptakene er uten lyd er for dårlig.

Pressemelding fra Panasonic Nordic:

Nå kommer Panasonics LUMIX-modell DMC-LS2 med 3x optisk zoom, 5.0 megapiksler og MEGA O.I.S. ? en optisk bildestabilisator som korrigerer for skjelving på hånden. DMC-LS2 benytter vanlige AA-batterier.

MEGA O.I.S. er bildestabilisatorsystemet som sørger for at skjelving på hånden ikke fører til dårligere bildekvalitet. Panasonic er bransjens første selskap som har klart å implementere MEGA O.I.S. i et kompakt digitalkamera, og dette har blitt veldig godt mottatt av brukere over hele verden.

Sammenlignet med den tidligere modellen DMC-LS1 har LS2 fått et nytt design og er nå mer kompakt og elegant. LS2 øker tempoet på sin autofokustid med det nye 1-punkts høyhastighets AF-alternativet. For enklere og mer komfortabel fotografering er også de forhåndsinnstilte scene-alternativene forbedret, og du får hele 13 alternativer å velge mellom. Hjernen i LS2 inkorporer uavbrutt Venus Engine Plus, som gir lavere energiforbruk og lenger levetid på batteriene, samtidig som den har en rask reaksjonstid og gir bilder av høy kvalitet.

Som du vet er ustøe hender det store problemet innen digitalkamerafotografering. Derfor nevner vi nok en gang vår MEGA O.I.S i denne sammenhengen. Kompaktkameraer har den store fordelen at de er lette å ta med seg og LCD-displayet gjør det enkelt å ta gode bilder. Men fordi kameraet er så lett, er det også vanskelig å holde det i ro når du knipser. Det er her MEGA O.I.S. kommer inn og redder situasjonen. Plutselig er fotoøyeblikket der, men du klarer ikke helt å komme i posisjon, eller: Svak innendørs belysning og lukkertiden blir laaangsom, eller: Makrofotografering hvor selv den minste bevegelse vil spolere bildet ? dette er alle vanlige situasjoner som resulterer i uskarpe bilder. Men med MEGA O.I.S. kan du enkelt og greit ta skarpe glitrende bilder selv i situasjoner som disse. Når det gjelder begynnerklassemodeller som benytter AA-batterier, er det bare LUMIX som kan tilby denne funksjonen.

Venus Engine Plus er så kvikk at det er mulig å ta tre bilder per sekund med full oppløsning, og i Unlimited Consecutive Shooting-modus kan kameraet ta bilder kontinuerlig til minnekortet eller det innebygde minnet er fullt. Kameraet kommer også med 14 MB innebygd minne som kan brukes når du ikke har et SD-minnekort tilgjengelig, eller du kan legge dine favorittbilder inn på det innebygde minnet og dermed alltid ha fotoalbumet med deg over alt. Og til tross for stor kapabilitet kan du ta hele 250 bilder (CIPA) med de to inkluderte AA OXYRIDE-batteriene.

DMC-LS2 er det perfekte kompaktkameraet, særlig for begynnernivået, fordi den har så mange praktiske innstillinger med modusratt og scenemodus, og i tilegg kommer det jo med MEGA O.I.S., som gjør det enkelt å ta skarpe og gode bilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar