Olympus SP-320

Olympus SP-320 er et kamera for de som vil ha et lite, men solid bygd kamera med mange muligheter for manuell kontroll: Lukker- og blenderprioritet, samt støtte for RAW-format er viktige egenskaper i så måte. I tillegg er de vanlige manuelle funksjonene på plass, som blender- og lukkerprioritet, og manuell eksponering.

SP-320 har 7 megapiksler og 3x optisk zoom med brennvidder tilsvarende 38-114mm. Lysstyrken er på f/2,8-4,9. ISO-verdien stilles opp til 800.

Pressemelding fra Olympus Norge:

Olympus SP-320 lar ambisiøse fotografer leve ut sin ubegrensede fantasi og produsere komposisjoner som oser av kreativitet og individualitet. I tillegg til 25 scene innstillinger, gir P/A/S/M eksponeringskontroll funksjonalitet som garanterer absolutt frihet under alle fotografiske situasjoner.

Med 7.0 millioner piksler, har kameraet ubegrenset kapasitet til å gi forbløffende skarpe og detaljerte bilder. 3x optisk zoom øker fleksibiliteten ved å trekke fjerne motiver nærmere, mens den høye ISO innstilling opptil 800 gjør det mulig å ta bilder i redusert lysforhold uten å benytte blitz. Histogramfunksjon viser eksponeringsinformasjon på den 6,4cm store LCD skjermen i opptaksinnstilling for å gi fotografen mulighet til å fininnstille for perfekt eksponering.

Filmentusiaster vil sette pris på muligheten til å ta opp video med lyd VGA kvalitet med 30 b/s. For ytterligere allsidighet, er et stort utvalg ekstrautstyr tilgjengelig inkludert forsatslinser og undervannshus. Den oppsiktsvekkende ergonomiske design og forbausende rimelige pris underbygger dette robuste kameraets appell.

Overbevisende bildekvalitet
7.0 millioner piksler I kombinasjon med et presisjonsobjektiv med 3x zoom(1:2.8-4.9, tilsvarer 38-114mm på et 35mm ?kamera) tar sylskarpe bilder med forbausende detaljrikdom. Fokusering kan utføres med vanlig iESP autofokus, spot AF og multi-spot AF ? valgbart fra 143 punkter ? og manuell fokusering for personlig preferanse. Søking er en fornøyelse på den 6,4cm store LCD skjermen.

Utvidede fotografiske muligheter
Selv om automatisk fotografering er bekvemt og nyttig, vil ingen ivrig fotograf la seg styre kun av automatikken uten manuelle kontrollmuligheter. Det er derfor SP-320 i tillegg tilbyr blenderprioritet, lukkerprioritet og helmanuell innstilling. Bruker er derfor garantert frihet til å utfolde seg gjennom sine kreative ønsker og lar dem komponere bilder med sin personlige signatur. For ytterligere å kunne oppnå den perfekte eksponering, er modellen utstyrt med en histogramfunksjon som gir realtime eksponeringsinformasjon. I tillegg kan 25 scene innstillinger ta hånd om de fleste fotografiske utfordringer. Men maksimal ISO innstilling på 800 lar fotografene fange kveldsstemningen uten bruk av blitz.

Super Makro innstilling vil fryde tilhengere av nærfotografering med minsteavstand på 2cm. Selvfølgelig er også videoopptak en av de mange mulighetene som SP-320 har å tilby. Handlingen registreres med lyd I VGA kvalitet med 30 b/s, og opptakslengden begrenses kun av minnebrikkens kapasitet. For å utvide bruksområdene ytterligere, tilbyr Olympus TCON-17F forsatslinse (CLA-09 adapter er påkrevd) for en forbløffende brennviddeøkning til193mm. Fotografer kan i tillegg fotografere under vann helt ned til 40m med undervannshus.

Høy ytelse med profesjonelle applikasjoner
I tillegg til 25MB internminne, er SP-320 utstyrt med spalte for xD-Picture Card. Naturligvis kan de nye Olympus High Speed xD-Picture minnebrikker benyttes, og de gir 2-3 ganger høyere overføringshastighet enn konvensjonelle minnebrikker. For å øke fleksibiliteten, særlig for de som redigerer ofte på PC, kan bilder lagres i enten JPEG eller RAW formater. Takket være USB Hi-Speed AutoConnect kompatibilitet, er nedlasting en rask rutine, og PictBridge kompatibilitet betyr at printing også er raskt og enkelt. Enhver printer som har denne standard ? som for eksempel Olympus P-11 som bare benytter 33 sekunder å printe et bilde i 10x15cm, muliggjør printing uten bruk av PC.
SP-320 er et kraftig verktøy som lar ambisiøse fotografer følge sine kreative impulser. Dets mangfoldige manuelle innstillinger, ergonomiske design, sammen med høy ytelse, gir dette forbausende prisgunstige kameraet en unik posisjon. Kameraet leveres med Olympus Master 1.4 software og vil være på markedet våren 2006.

Olympus SP-320 ? hovedegenskaper
 • 7.0 millioner piksler
 • Stor 6.4cm/2.5? LCD
 • 3x optisk zoom (tilsvarer 38-114mm på et 35mm kamera) 1:2.8-4.9
 • P/A/S/M pluss 25 scene innstillinger
 • Super Makro innstilling inntil 2cm.
 • Histogram funksjon i opptaks- og visningsinnstilling
 • Video med lyd (30b/s, VGA) opptakstid begrenset kun av minnebrikkens kapasitet.
 • USB Hi-Speed AutoConnect
 • 25MB internminne
 • Unik ergonomisk design og robust kamerahus
 • Telekonverter TCON-17F (tilleggsutstyr) med CLA-09 objektiv adapter og undervannshus PT-030
 • RAW fil format

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar