Olympus E-330

Olympus E-300 ble ingen suksess, men med oppfølgeren E-330 viser Olympus at det har lært leksen. Olympus har utstyrt E-330 med en ny bildebrikke med 7,5 megapiksler og lysfølsomhet opp til ISO 1600, og samme støvfilteret som de andre speilrefleks-modellene fra Olympus.

E-330 er det første digitale systemkameraet som kan vise et levende søkebilde på LCD-skjermen under opptak, unike egenskaper som kameraet har arvet fra de tidligere modellene E-10 og E-20.

Olympus E-330 kommer på markedet i mars og vil koste ca. 9.300 kroner med ZUIKO DIGITAL 14-45mm 1:3,5-5,6 objektiv (tilsvarer 28-90mm på et 35mm kamera).

Pressemelding fra Olympus Norge AS:

Med den nye Olympus E-330 har spesialisten inne opto-digital teknologi nok en gang utvidet begrepet om fotografering. For første gang* kan brukere av digital speilrefleks nyte fordelen og fleksibiliteten kontinuerlig direktesøking på LCD skjermen gir. Denne innovative egenskapen gjør det mulig å søke uten å benytte okularet. Brukere kan se hva som skjer rundt dem under fotografering - noe som er en stor fordel for reportasje- og sportsfotografer - samt i andre situasjoner hvor det er vanskelig å benytte den vanlige søkeren som for eksempel under vann.

Takket være en vippbar LCD skjerm med vid innblikksvinkel som måler 6.4 cm, utvider Olympus E-330 allsidigheten ytterligere. Dette gjør det mulig å ta bilder i uvanlige vinkler som for eksempel i store folkemengder eller under makrofotografering. For å garantere bildekvalitet som ikke står tilbake for noen, har Olympus utstyrt denne kameramodellen med siste generasjons MOS sensor for å oppnå høyeste hastighet og følsomhet, og dette gir utrolig livaktige, 7.5 megapikslers resultater. Som med alle modeller i Olympus E - Systemet, kan brukere nyte fordelen av støvfri fotografering takket være Supersonic Wavefilter (ultralyd støvfilter) som Olympus er alene om.

For ytterligere allsidighet, er Olympus E-330 kompatibel med hele utvalget I Olympus E - Systemets tilbehørssortiment. Kameraet leveres med ZUIKO DIGITAL 14-45mm 1:3.5-5.6 objektiv (tilsvarer 28-90mm på et 35mm kamera).

Fotografer mens du ser, se hva du fotograferer
Olympus E-330, verdens første* digitale speilreflekskamera som har kontinuerlig søkermulighet på LCD skjermen, utruster fotografene med eksponeringsfleksibilitet som har vært ukjent til nå. Takket være kameraets TTL optiske porro konstruksjon, er kameraet utstyrt med to separate bildesensorer som gir to søkerinnstilinger. Innstilling A som gir kontinuerlig bildesøking, og som benytter en CCD montert i søkers optiske sjakt og viser 92 % av bildefeltet. Autofokus opprettholdes. Innstilling B låser speilet I øvre posisjon og aktiviserer kameraets kontinuerlige MOS søker for 100 % bildefelt for kontinuerlig Makro søking. Sistnevnte innstilling er spesielt nyttig for visuell fokusering på makroobjekter da denne innstilling gir komplett manuell fokuseringskontroll da det er mulig å til å forstørre et valgfritt bildeutsnitt 10x. I tillegg er kameraet utstyrt med to passbildeinnstillinger og hjelpelinjer for komposisjoner.

Olympus har utstyrt denne modellen med en stor, 6.4cm vippbar LCD skjerm med vid betraktningsvinkel. Brukere har derfor ikke bare kontinuerlig søker, men kan også justere skjermens vinkel for ergonomisk komfort i enhver eksponeringssituasjon. På denne måten kan bilder til og med tas over hodet eller fra hoftehøyde, og bruker vet hele tiden at bildeutsnittet er korrekt. Makrofotografer vil spesielt sette pris på denne muligheten da de ikke trenger anstrenge seg ved å bruke okularet under prosessen. Videre er LCD utstyrt med HyperCrystal teknologi som gir ekstra hurtig responstid og muliggjør søking med 160° innblikksvinkel.

Høytytende Live MOS sensor med 7.5 millioner piksler
Naturligvis har Olympus E-330 også fordeler billedmessig ved å være utstyrt med den nyutviklede, sistegenerasjons FFT-CCD, som ikke er så kraftkrevende som tidligere. En enkel forsterker i hver piksel reduserer antall strømkretser, og minimaliserer overflaten som ikke responderer på lyset. Dette forstørrer effektivt den fotosensitive overflaten og gir overlegen bildekvalitet, høyere lysfølsomhet og mindre støy. Responstiden er også forbedret for hurtigere bildebehandling. Kameraet kan ta 3 høyoppløslige bilder pr. sekund. Samkjørt med TruePic TURBO bildeprosessor, vil resultatene overbevise selv den profesjonelle brukeren.

Med spalter både for CompactFlash og xD-Picture Card, kan fotografer velge det lagringsmediet de foretrekker. Kompatibilitet med de nye Olympus High Speed xD-Picture Cards åpner for ytterligere muligheter: De overfører data 2-3 ganger raskere en tidligere xD minnebrikker, og det er mulig å utføre Panorama fotografering samt tillegge eksponerte bilder kunst- og 3D effekt.

Profesjonelle resultater for alle
Enten fotografen ønsker å gjøre alt selv og gi fullt utløp for sine kreative impulser med helmanuelle innstillinger, benytte halvmanuell blender- eller lukkerprioritet, eller bekvemt benytte seg av automatisk eksponering, er
E-330 skreddersydd for alle arbeidsmetoder. I tillegg til disse fire eksponeringsmetoder, finnes 20 forhåndsdefinerte programinnstillinger og 7 kreative innstillinger som takler de fleste eksponeringssituasjoner. Blant disse finner vi innstillinger for makro i natur, to innstillinger for undervannsfotografering og anti uskarphets funksjon. Den spesielle ?Live View Boost? funksjonen er spesielt nyttig for søking i dårlig lysforhold og forsterker kontrast og lysintensitet på LCD skjermen.

En 49 punkters AE sensor fremskaffer eksakte eksponeringsverdier for ESP måling ved bruk av avansert evalueringslogaritme med konvensjonell, senter- og gjennomsnittsmåling samt spotmåling. Videre er det mulig å utføre meget nøyaktig spotmåling i høylys og skyggepartier. Histogram funksjon er også inkludert sammen med en profesjonell AE låsefunksjon som også benyttes ved programmering av egendefinerte innstillinger. Ved bruk at tilleggsbelysning, kan den innebygde blitzen benyttes samtidig.

Egneskaper på proff nivå inkluderer "one touch" hvitbalanse, forhåndsvisning av dybdeskarphet og "bracketing" funksjon ved eksponering, hvitbalanse og fokusering forbedrer alle fotoegenskaper. Sort/hvitt fotografering og bruk av fargefiltre utføres som ved analog fotografering. Brukere kan lagre data i JPEG, TIFF og RAW formater.
For å ha oversikt over alle kamerafunksjoner, gjøres dette enkelt med Olympus E-330. Den store LCD skjermen viser alle aktuelle kamerainnstillinger - og brukere kan selv velge å se de avanserte informasjoner eller generelle detaljer.

Børst av støvet
Som alle andre Olympus E - System kameraer, har denne modellen et Supersonic Wave Filter (Ultralyd støvfilter) som eliminerer problemene som kan oppstå ved at støv trenger seg inn i kameraet og plasserer seg på bildesensor. Denne patenterte teknologien garanterer problemfri objektivskifte hvor som helst og når som helst, og gir brukere briljante og støvfrie bilder. Ultralyd støvfilter er utviklet av Olympus, og dette systemet aktiviserer en motor som utvikler vibrasjoner med ultrahøy hastighet. Støv og andre partikler som ligger på filteret foran CCD ristes av og fester seg på en omkringliggende, klebende membran. Støvfilteret aktiviseres hver gang kameraet slås på, men kan også aktiviseres manuelt. Denne geniale løsningen sparer også brukere for unødvendig tidsspille og utgifter i forbindelse med rensing av bildesensorer.

Beregnet for alle typer applikasjoner
En av hovedfordelene med et speilreflekskamera er selvfølgelig dets muligheter for utvidede fotografiske muligheter gjennom spesialtilpasset tilleggsutstyr. Olympus E-330 trekker fordeler av hele spekteret at Olympus E - Systemets tilbehør. Det nåværende utvalget av objektiver dekker brennvidder fra 7 til 300mm (tilsvarer 14-600 med mer på et 35mm kamera). Fra unike vidvinkelperspektiv til ultra forstørrelsesgrad med store blenderåpninger. Olympus tilbyr en løsning for enhver situasjon ? for makroentusiaster ZUIKO DIGITAL 35mm Macro 1:3.5 og det lyssterke ED 50mm 1:2.0 Macro. Alle objektivene har nær telesentrisk konstruksjon for å forbedre digital bildeteknikk. Flere blitzenheter er tilgjengelige ? blant dem standard typer FL-36 or FL-50 så vel som ring- og tvillingblitzer som takler spesialistapplikasjoner.

Fra juni 2006 introduseres spesial undervannshuset PT-E02 for Olympus E-330. Det er vanntett med til 60 meter og åpner en ny dimensjon for profesjonell, digital speilrefleks undervannsfotografering. Dette gir muligheten av bildekomposisjon med kontinuerlig søker på LCD i stedet for å prøve å se gjennom søkerokularet med dykkermaske som tidligere.

Olympus E-330 representerer et teknologisk gjennombrudd. For første gang er det mulig å glede seg over speilreflekskvalitets fotografering kombinert med komfortabel, kontinuerlig fokusering direkte på LCD skjermen. Spekket med avanserte egenskaper, inkludert en ny 7.5 millioner pikslers MOS sensor, er dette forbausende kompakte kameraet det ideelle valget både for en ambisiøs bruker som ønsker profesjonelle resultater og for halvprofesjonelle fotografer. Olympus E-330 leveres i sett som inkluderer et høytytende ZUIKO DIGITAL 14-45mm 1:3.5-5.6 objektiv (tilsvarer 28-90mm på et 35mm kamera), og vil være på markedet fra mars 2006.

Olympus E-330 digital speilrefleks ? hovedegenskaper:
 • Verdens første* digitale speilrefleks med kontinuerlig søking på LCD skjermen med to innstillinger:
  - A innstilling ? Kontinuerlig søking med AF
  - B innstilling ? Kontinuerlig søking I makro med 10x forstørring for enkel fokusering
 • 7.5 millioner piksler MOS sensor
 • 6.4cm/2.5? HyperCrystal LCD med vid betraktningsvinkel (215,250 piksler)
 • Supersonic Wave Filter (ultralyd støvfilter) for beskyttelse mot
 • TTL Optical Porro søker design
 • Basert på Fire Tredels Standard
 • Enkel AF, kontinuerlig AF og manuell fokusering, pluss S-AF+MF og C-AF+MF
 • 49 punkter AE sensor
 • ESP, senterprioritert gjennomsnitt- og spot eksponeringsmåling pluss spotmåling innen høylys og skyggeparti
 • Profesjonell AE låsefunksjon
 • Sekvensfotografering med opptil 3 b/s
 • 1/3 EV ISO trinn
 • ISO opptil 1600
 • TruePic TURBO bildeprosessor
 • P/S/A og helmanuell betjening.
 • 20 scene innstillinger, 7 kreative innstillinger pluss 4 eksponeringsinnstillinger
 • Spalter for CompactFlash/Microdrives og xD-Picture Cards
 • Innebygget blitz
 • Brukervennlig med detaljerte og forenklede display innstillinger
 • Vekt: 550g, størrelse: 140x87x72mm
 • Kompatibelt med hele utvalget av objektiver i Olympus E-Systemet, stort sett hele tilbehørssortimentet, inkludert FL-36 blitzen og ME-1 sjaktsøker
 • Tilgjengelig som bare kamerahus eller i sett som inneholder kamerahus med 14-45mm (28-90mm) 1:3.5-5.6 objektiv, BLM-1 oppladbar batteripakke og BCM-2 lader
 • Undervannshuset PT-E02 er på markedet i mai 2006.
Olympus E-System objektiver**:
 • ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm (14-28mm) 1:4.0
 • ZUIKO DIGITAL 11-22mm (22-44mm) 1:2.8-3.5
 • ZUIKO DIGITAL ED 14-35mm (28-70mm) 1:2.0 (tilgjengelig i 2007)
 • ZUIKO DIGITAL 14-45mm (28-90mm) 1:3.5-5.6
 • ZUIKO DIGITAL 14-54mm (28-108mm) 1:2.8-3.5
 • ZUIKO DIGITAL ED 18-180mm (36-360mm) 1:3.5-6.3 (tilgjengelig i januar 2006)
 • ZUIKO DIGITAL ED 35-100mm (70-200mm) 1:2.0
 • ZUIKO DIGITAL 40-150mm (80-300mm) 1:3.5-4.5
 • ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm (100-400mm) 1:2.8-3.5
 • ZUIKO DIGITAL ED 90-250mm (180-500mm) 1:2.8
 • ZUIKO DIGITAL ED 8mm 1:3.5 Fisheye
 • ZUIKO DIGITAL 35mm Macro (70mm) 1:3.5
 • ZUIKO DIGITAL ED 50mm (100mm) 1:2.0 Macro
 • ZUIKO DIGITAL ED 150mm (300mm) 1:2.0
 • ZUIKO DIGITAL ED 300mm (600mm) 1:2.8
* Pr. januar 2006
** I parentesene står tilsvarende brennvidde på et 35mm kamera
Spesifikasjoner kan forandres uten forvarsel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar