Samsung GX-1

Om dette er bare oppspinn vites ikke, men en koreansk fotosite postet det som sies å være bilder av Samsung GX-1, et digital speilreflekskamera laget i samarbeid med Pentax.

Dersom ryktene har noe for seg dreier det seg trolig om en lettere ombygget Pentax DSLR (eksempelvis Pentax * st DL), noe som dermed vil være en bekreftelse på det varslede samarbeidet mellom Samsung og Pentax.

Samsung er blant de produsentene med størst moment både når det gjelder utvikling og markedsføring av forbrukerelektronikk. Dette er fortrinn som også gjør seg gjeldende i kameramarkedet, noe som gjør den koreanske giganten interessant for tradisjonelle aktører i kameramarkedet. Ikke minst gjelder dette Pentax, som sliter med å henge med i den stadig sterkere konkurransen.

Samsung har på sin side vist at de har både evne og vilje til å komme fram med interessante kameramodeller for brukere med spesielle behov. Konkret har vi sett dette gjennom introduksjonen av Digimax Pro815, men også i form av en forbløffende innovasjonstakt innenfor mobilkamera.

Ryktene om GX-1 er kanskje det siste vi hører fra Samsungs kamera-avdeling i dette året, men vi kan samtidig være rimelig sikre på at det vil komme mye spennende fra Korea i året som kommer. Kameramarkedet har for alltid endret seg, og det er slett ikke sikkert at de største nyhetene i tiden fremover kommer fra de vi tradisjonelt har oppfattet som de toneangivende kamera-produsentene.

Digital Camera Information ? Samsung new DSLR, the GX-1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar