Nikon Coolpix S4

Coolpix S4 er et kompakt kamera med 6.0 megapiksler og 10x zoom (tilsvarende 38-380 mm i et 35 mm kamera), og 4 cm makro. Nikon har her funnet tilbake til sitt tidligere design fra Coolpix 900-serien, der kameradelen og objektivdelen er vridbare i forhold til hverandre.

Ikke minst på grunn av størrelse og design kan dette se ut som et attraktivt kamera, men mye tyder dessverre på at dette ikke er noen spesilet verdig arvtager til forgjengerne.

Egenskaper Collpix S4
  1. Mulighet for å rotere objektivhuset uavhengig av LCD-skjermen (swivel-konstruksjon).
  2. S4 har en 10x Zoom-Nikkor linse med 38-380mm optikk. Dette gir flotte bilder av blant annet landskap og arkitektur.
  3. Stor 2.5-tommers LCD-skjerm av svært høy kvalitet.
  4. D-Lighting gjør at undereksponerte områder i et bilde blir forbedret uten at dette forringer kvaliteten på de korrekt eksponerte områdene.
  5. 5. Egen modus for portrettfotografering som inneholder en praktisk funksjon for ansiktsprioritert autofokus. Denne oppdager automatisk ansikter i bildet og sørger for korrekt fokusering.
  6. Kameraet har innebygget funksjon for reduksjon av rød øyerefleks.
  7. Kameraet har en praktisk funksjon som gir beskjed dersom et bilde er uskarpt.
  8. Nikon COOLPIX S4 benytter 2 stk. AA-batterier av standard type.
  9. Mulighet for å velge mellom 4 ulike valg for filmopptak med opptil 15 bilder i sekundet. 3 av disse modusene kan også ta opp med lyd, mens den fjerde er en tidsintervall-funksjon.
  10. Med PictBridge-kompabilitet gir COOLPIX S4 mulighten for enkel direkte utskrift fra en printer med PictBridge-funksjon.
Akam.nos test konkluderer med at Nikon Coolpix S4 er et ganske gjennomsnitlig kamera. Det positive unntaket er at oppstartstiden er noe lavere enn gjennomsnittet, samt den spesielle konstruksjonen med dreibart kamerahus.

Det største problemet med konstuksjonen av kameraet er at LCD-skjermen sitter så langt til høyre at man ikke får plass til et håndgrep, og det blir i stedet lett for at man plasserer fingrene på skjermen, så de etterlater fettmerker og sperrer for sikten. En annen uheldig detalj er det iøynefallende stygge plastdekselet som beskytter objektivet. Det beste som kan sies om det, er at det er hengslet fast på selve objektivet, i stedet for å henge i en snor. Til slutt tar vi med at den lille OK-knappen ofte ikke reagerer på første trykk.

Bildekvaliteten hever seg kun litt over det gjennomsnittlige. Positivt er fraværet av linsereflekser, god og sikker eksponering, og en fornuftig fargegjengivelse, selv om vi hadde foretrukket litt varmere farger. På minussiden finner vi tydelig tønnefortegning, middelmådig detaljgjengivelse, kromatisk aberrasjon og for mye bildestøy fra ISO 200.

Blant ultrazoomkameraer er konkurransen svært hard. Det betyr at det ikke blir helt lett for Nikon Coolpix S4 å finne en nisje. Hvis vi skal peke på en nisje til dette kameraet, vil det være størrelsen. Ønsker man seg et rimelig kamera med masser av zoom, som ikke tar for mye plass, kan Nikon Coolpix S4 være tingen, da det ikke finnes andre ultrazoom-kameraer i den størrelsen. Men hvis bildekvalitet og mange funksjoner er viktig, er det ikke vanskelig å finne bedre alternativer.


Akam.no - Test av Nikon Coolpix S4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar