Canon Digital IXUS i zoom

Akam.no har testet IXUS i zoom og konkluderer med at her har Canon spart inn litt for mye, noe som medfører at et sprekt design går på bekostning av kameraets funksjonalitet.

Ixus i zoom har lite som ikke Ixus 55 allerede har. Et annet utseende, en smart løsning ved makrofotografering og en vertikal utløser som gjør det enklere å ta bilder i høyt format. På alle andre områder så er Canons eget Ixus 55 like godt eller bedre.

Akam.no konkluderer videre:

Canon Ixus i zoom fremstår for meg som et ønske fra Canon om å tilby et kamera med et design som skiller seg ut fra mengden, og som synes i butikkhyllene. Det synes jeg de har klart. Den blanke plasten kan nok føre til litt enten/eller meninger, men jeg tror mange vil falle for den slanke formen.

De aller fleste kameraene i samme klasse har 3 ganger zoom. På Ixus i zoom er dette redusert til 2,4 ganger. Samtidig er heller ikke lysstyrken den beste. Hvorfor Canon har gjort dette vet jeg ikke. Sammenlignet med Casio Exilim EX-S500 så har siste en tynnere kamerakropp, men fortsatt 3 ganger zoom og bedre lysstyrke.

Færre knapper enn sine Ixus-slektninger gjør at Ixus i zoom er noe mer tungvint i bruk. Men samtidig synes jeg Canon har eksemplarisk funksjonelle menyer, og dermed er Ixus i zooms brukervennlighet allikevel bedre enn flere av konkurrentene. Den eneste grove feilen vil jeg si er a man må inn i kameramenyen for å skru av og på visning av histogram. Jeg liker å sjekke bildet både ved å se hele bildet uten masse informasjon over, og å sjekke histogrammet, når jeg er ute og fotograferer. Dette er alt for tungvint med Ixus i zoom.

De tekniske prestasjonene er litt ujevne, og varier mellom ok og gode. Hastigheten er god, seriefunksjonen er rask og autofokusen jobber bra, selv om den ikke er blant de aller raskeste. Bildekvaliteten er ok, men kunne vært bedre. Det er for mye støy på ISO 400, og skarpheten er for dårlig i hjørnene på maks vidvinkel. Grepet med å gi størst forsterkning ved maks tele, i stedet for det vanlige maks vidvinkel, fungerer veldig bra. Det gir mindre fortegning, bedre blitskontroll, bedre skarphet mot kantene og man kan holde litt mer avstand til motivene.


Akam.no - Test av Canon Digital IXUS i zoom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar