Nikon D200 lanseres

D200 fyller gapet mellom det profesjonelle digitale speilreflekskameraet og rimelige modeller. D200 betgenes som det perfekte speilreflekskameraet for halvprofesjonelle fotografer og frilansfotografer.

D200 har egenskaper som ellers forbindes med profesjonelle modeller, men til en lavere pris (17.000,- kroner).

Egenskaper
  1. Nyutviklet CCD-bildesensor i Nikon DX-format med 10,2 effektive megapiksler som gir høyoppløselige og detaljerte bilder med fantastisk skarphet og nøyaktige farger som egner seg godt for utskrifter i store formater.
  2. Inneholder den industriledende, avanserte bildebehandlingsmotoren til D2x.
  3. Nyutviklet 11-felters AF-system som har arvet egenskaper fra den profesjonelle D2-serien. Fotografen kan velge fokusfelt enkeltvis fra 11-felts AF og 7-felts bredfelts-AF.
  4. 3D Matrix fargelysmåling type II (brukes i D2x) med Nikons 1005-punkters RGB-sensor for eksponering/fargematriselysmåling.
  5. Tilnærmet øyeblikkelig oppstart på 0,15 sekund. Bare 50 millisekunders lukkerforsinkelse og en søkermørkleggingstid på kun 105 millisekunder.
  6. Kan forbindes med en GPS-enhet (Global Positioning System) via GPS-adapterkabelen MC-35 (ekstrautstyr.)
  7. Kameraet leveres med det nyutviklede oppladbare litiumionbatteriet EN-EL3e. The camera comes with the newly developed high-energy EN-EL3e rechargeable lithium-ion battery (opptil 1800 bilder på én enkelt lading)
  8. Batterigrep MB-D200 (ekstrautstyr) gir økt fotograferingskapasitet. Den har plass til enten seks AA-batterier eller to EN-EL3e-batterier. (Kompatible AA-batterier omfatter batterier av typen alkalisk, NiMH, litium og nikkelmangan.) Den har også et ekstra kommandohjul og alternative knapper for utløser og AF-start.
  9. Radiosender WT3 (ekstrautstyr) skaper nye muligheter for trådløs kommunikasjon. (Bare tilgjengelig i land som har godkjent bruk av 13 frekvenskanaler.)
  10. D200 er kompatibelt med Nikons Total Imaging System, inkludert Nikkor objektiver, i-TTL blitser, Fjernkontroll, nærfotografering og avansert programvare for praktisk talt alle kreative behov.
  11. Robust kamerahus av magnesiumlegering.
  12. i-TTL blitsstyring og blitssynkronisering på 1/250 sekund.
  13. 2,5 tommers, 230.000 punkters lavtemperatur polysilikon TFT LCD-skjerm med bakgrunnsbelysning / -lysstyrkejustering tilgjengelig.
  14. Fast prismesøker; innebygget diopterjustering (-2.0 to +1.0m-1), øyepunkt på 19.5mm (ved -1.0m^-1), søkerdekning på ca 95% (vertikalt og horisontalt) og en søkerforstørrelse på ca 0.94x (med 50mm f/1.4 objektiv fokusert på uendelig; og -1.0m^-1).


Nikon D200 ? profesjonell ytelse til entusiastpris

D200 kombinerer nyeste Nikon-teknikk med mange avanserte funksjoner fra den profesjonelle suksessmodellen Nikon D2x, noe som gir en fotoopplevelse utenom det vanlige. Fantastisk bildekvalitet kombinert med en hastighet og ytelse som hittil ikke har vært tilgjengelig i dette prisleiet gjør Nikon D200 til markedets mest ettertraktede speilreflekskamera.

En grunnleggende funksjon i D200 er Nikons nyutviklede CCD bildesensor i DX-format med 10,2 effektive megapiksel, som gjør at bildene blir detaljerte og skarpe med naturtro fargegjengivelse i størrelsen 3 872 × 2 592 piksler. Takket være den høye oppløsningen er det enkelt å gjøre forstørrelser eller beskjære bildene kreativt. Den nye, følsomme sensoren dekker et ISO-område fra 100 ? 1600, som øker til 3200 i innstillingen Hi-1. Rask bildebehandling er arvet fra Nikon D2x og garanterer myke fargegraderinger og overganger. Et nytt optisk mikrofilter forhindrer moaré, kromatisk aberrasjon og fargeforskyvning og gir enda bedre farger.

D200 har et lett, men slitesterkt og robust kamerahus i magnesiumlegering med et avansert tetningssystem som effektivt beskytter kameraet mot fuktighet og støv og gjør det mulig å bruke kameraet under krevende forhold. Den integrerte, dobbelbladete lukkeren har et avansert speilbalanseringssystem og er testet for mer enn 100 000 sykluser. Den nyutviklete søkeren har stor, ergonomisk øyemusling i gummi.

D200 fungerer som Nikon D2x og har over 40 tilpassede innstillinger. Det gjør den enkel i bruk uansett hvilket nivå fotografen befinner seg på. For å sikre detaljert bildevisning har den store og klare søkeren en forstørrelse på hele 0,94x og 95% bildeoverensstemmelse både vannrett og loddrett. I tillegg har den 2,5 tommers høyoppløselige LCD-skjermen en betraktningsvinkel på 170°, og kameraet kan forstørre bildene opp til 400 prosent for at fotografen skal kunne kontrollere selv de minste detaljer.

Den øvre LCD-skjermen er industriens største og inneholder rikelig med data, som fotograferingsmodus, batteristatus, kortinformasjon, rutenettvisning, lukkerhastighet, f-nummer og antall gjenværende bilder. En ny, fargekodet meny gir lettere lesning, og intuitive nøkkelord gir rask navigering.

Det nyutviklede oppladbare litiumionbatteriet EN-EL3e er kraftig nok til at du kan ta opptil 1800 bilder på én enkelt lading. Det tar ikke mer enn 2,5 timer å lade det. Batteristyrken kan sjekkes ved hjelp av et praktisk styrkemålersystem, som finnes i menyen. Batteripakken MB-D200 (ekstrautstyr) gir økt fotograferingskapasitet. Den bruker AA-batterier (seks stk.) eller to NE-EL3e-batterier.

D200 er ideell til fotografering av flyktige hendelser og uventede situasjoner takket være industriens raskeste oppstart på 0,15 sekunder, en utløserforsinkelse på bare 50 millisekunder og en forkortet søkermørkleggingstid på bare 105 millisekunder.

D200 er også i stand til hyperrask kontinuerlig fotografering på fem bilder i sekundet. Det kan ta opptil 37* bilder i formatet JPEG (Fine) eller 22* bilder i formatet NEF (RAW). En nyutviklet og veldig fleksibel MultiCAM 1000-autofokus gir ekstremt nøyaktig 11-felts AF som er arvet fra Nikon D2-serien, og i tillegg en 7-felts bredfelts-AF for enkel fokusering på større objekter i bevegelse.

*Ved bruk av et SanDisk CF-kort på 1 GB av typen SDCFH (Ultra II) eller SDCFX (Extreme III).

En annen funksjon som er arvet fra D2X, er 3D-Colour Matrix Metering II, som gir optimal eksponering ved hjelp av ny teknologi utviklet for Nikons 1005-pikslers RGB-sensor for eksponering/fargematriselysmåling. Systemet evaluerer syv parametere i hvert bilde ? inkludert lysstyrke, farge, kontrast, valgt fokusfelt og avstanden til motivet. Alle disse dataene sammenlignes med en intern database som har blitt laget med data fra over 30 000 faktiske fotografiske scener, for å beregne den endelige verdien øyeblikkelig og nøyaktig.

I tillegg gjør nye bildeoptimaliseringsmodi D200 i stand til å produsere resultater som på en bedre måte samsvarer med det planlagte resultatet ? ved hjelp av optimalisering av skarphet, tone, kontrast, farge, metning og nyanse i valg som inkluderer Mykere, Normal, Livlig, Portrett og svart-hvitt i kameraet.

Som alle andre digitale speilreflekskameraer fra Nikon er D200 kompatibel med Nikons totale bildebehandlingssystem. Det betyr at det kan kombineres med over 50 høykvalitets AF Nikkor-objektiver, inkludert de anerkjente DX Nikkor-objektivene og objektiver uten CPU. Det åpner også for de kreative mulighetene som kan utnyttes med Nikons Creative Lighting System takket være en innebygd i-TTL-blits som kan brukes som hovedblits i systemer med avansert trådløs belysning.

D200 har også en x-synkroniseringskontakt for tilkobling av studiolys, GPS-støtte for innspilling av bildets geografiske data, samt en trådløs funksjon for å ta imot og overføre bilder.

Samtidig med lanseringen av Nikon D200 lanserer Nikon også nytt tilbehør: en ny, kompakt blits for fjernstyring og et nytt zoom-objektiv. Zoom-objektivet, AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18?200 mm f/3.5-5.6G IF-ED, gjør det mulig å ta betydelig skarpere bilder for hånd med lange lukkertider og under flere forskjellige lysforhold enn tidligere modeller. Den nye blitsen, SB-R200, med tilhørende kontrollenhet SU-800, er en del av et nyutviklet minisystem for blitsfotografering i nærbilde. Blitsen er både lett og kompakt, noe som gjør at den kan settes inn i en ring som er koblet til objektivet for å spre lys over små motiv.

Nikon D200 kommer i handelen i annen halvdel av desember, til en veiledende pris på 16990,- inkludert MVA for kamerahuset. Priser for zoomobjektivet AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18?200 mm f/3.5-5.6G IF-ED, og den trådløse blitsen SB-R200 og den trådløse blitsstyringsenheten SU-800 er ikke fastsatt.

Inntil videre: Se forhåndsomtale av Nikon D200 hos LetsGoDigital : Nikon D200 Review

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar