Canon hedrer Claudia Guadarrama

Den meksikanske fotografen Claudia Guadarrama er den femte kvinnen som Canon har blitt kåret til Årets kvinnelige fotojournalist. Guadarrama får prisen for sitt prosjekt om illegale immigranter ved Mexicos sørlige grense.

Prisen, som består av et stipend på 8000 Euro, ble delt ut av Den franske sammenslutningen av kvinnelige journalister (AFJ) under den 17. internasjonale fotojournalistfestivalen, Visa pour l?Image, i Perpignan, Frankrike den 2. september 2005.

Canons pris for Årets kvinnelige journalist ble først delt ut i 2001. Den skal støtte og fremheve arbeidet som gjøres av kvinnelige fotografer over hele verden.

Stipendet på 8000 Euro gir Guadarrama mulighet til å gjennomføre et ettårig dokumentarprosjekt ? hun vil fortsette sitt prisvinnende arbeid blant de ulovlige immigrantene i Sør-Mexico. Guadarrama vil få anledning til å presentere det ferdige prosjektet under neste års Visa pour l?Image.

Claudia Guadarrama
Claudia Guadarrama ble født i Mexico City i 1976. Hun har studert statsvitenskap og fotografering. I 2001 begynte hun å jobbe med omfattende fotografiske fremstillinger av viktige politiske og sosiale forhold i Mexico og Sentral-Amerika. Hun har stort sett finansiert prosjektet selv, og har levd sammen med immigranter som på ulovlig vis har krysset grensen til Mexico, på vei nordover mot USA. Gjennom sitt arbeid har hun gitt en realistisk beskrivelse av de vanskelige forholdene immigrantene møter i Mexico.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar