Panasonic Lumix DMC-FZ30

Panasonic Lumix DMC-FZ30 er testet av Digit.no, som konkluderer med at dette kameraet har få svakheter, og mange svært sterke sider. Det fremstår som et alt-i-ett drømmekamera for dem som aldri får nok tele, "dekker 99% av alle fotografiske behov". At det blir priset relativt lavt teller selvsagt også positivt.

Kameraet er relativt stort og tungt, men for en fotointeressert som vet hva et skikkelig objektiv innebærer, vil FZ30 likevel være et av de beste valgene i denne prisklasen. Høy oppløsning, enormt zoomområde og et mylder av muligheter for kreativ utfoldelse, taler til dette kameraets fordel.

Videoegenskapene er meget bra, dog uten stereo lyd.

Testen oppsummerer inntrykket som følger:

Intet kamera med fast optikk og elektronisk søker kan imidlertid måle seg fullt ut med et ekte speilrefleks, men jeg syns Lumix FZ30 gjør er hederlig forsøk. Dessverre er det altfor mange som kjøper speilrefleks med en billig og nokså skral standardzoom og som aldri supplerer med tilleggsoptikk. Kjøper de i stedet en FZ30, kan de supplere med de to konverterne, ekstra batteri, stort minnekort og likevel ha penger til overs. De optiske forsatsene er av god kvalitet, men gir mer kromatisk feilbrytning enn med objektivet alene.

Høy oppløsning og 12x zoom er i og for seg viktige egenskaper, men bildekvaliteten er likevel viktigst. Den holder meget høy standard i FZ30, spesielt imponerende er den beskjedne feilbrytningen av farger for et så kraftig og lyssterkt zoomobjektiv. Litt ullen tegning ved full blenderåpning, kraftig bildestøy ved ISO 400 og noe kraftig linjefortegning, spesielt ved makroopptak, er de eneste svakhetene verdt å nevne.


Les hele testen: Digit.no - Panasonic Lumix DMC-FZ30.

Kommentarer