Foto og GPS-posisjonering

Motorola lanserte rimelige chiper beregnet på GPS-posisjonering allerede på for et par år siden, men ennå har ikke disse funnet veien inn i mobiltelefoner og kamera.

Posisjonering er imidlertid et av områdene hvor man lenge har spådd en dramatisk økning i anntallet enheter og programvareløsninger som støtter dette. I forbindelse med fotografering er possisjon en paramater som kan være svært nyttig, ikke minst for reposrtasjefotografen som er ute i felten, men også i høy grad for amatøren.

Det finnes en del tjenester som kobler GPS-informasjon med foto. GEOsnapper er en slik tjeneste: "GEOsnapper geo-tags your photos so they can be searched by location, and also allows you to categorize your images so that they can be found any combination of date, location, category, keyword, photographer, or popularity."
Rene bildetjenester som Flickr har også funksjoner for å håndtere posisjonering, noe som utnyttes av tredjepartsleveramdører som Mappr.com.


I dag er det ikke mange som har gjort alvor av å koble kamera og GPS. Kodak er imidlertid et eksempel på en leverandør som åpenbart har tenkt på dette, i det minste for sine profesjonelle brukere.
Kunsten er å koble GPS-informasjon til EXIF-data, lagret i bildefilen. Her finnes det flere løsninger: Mediamapper, Photo Studio, og Grazer er noen eksempler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar