Samsung Galaxy S20 med enorme bildeegenskaper

Samsung lanserer flere Galaxy S20-mobiler, men det er S20 Ultra som får 108 MP. Video kan filmes i 8K. Det er 4 ganger høyere enn UHD og 16 ganger høyere enn FHD. Du kan ta et 33MP stillbilde direkte fra en 8K video.

Den høye oppløsningen gjør at man under gode lysforhold kan oppnå gigantiske bilder, men det er avhengig av mye lys. Selv om sensoren er stor til mobiltelefon å være, blir det ikke mye lys som fanges av hvert piksel. Kameraet benytter derfor det Samsung kaller nona-binning, der ni og ni piksler knyttes sammen og resulterer i et 12 MP kamera. Med det blir imidlertid egenskapene i dårlig lys svært gode.

Ultra-modellen har også fått en 48 MP telesensor montert i periskopkonfigurasjon, noe som gir 4X optisk forstørrelse. Samsung lover svært gode forstørrelser opp til 30X, men de kan strekke zoomen helt opp til 100X. Telekameraet benytter quadpikseling når forholdene krever det, og dermed 12 MP med langt bedre lysegenskaper.

Alle de nye modellene kan ta opp video i 8K. Det som kanskje er mer interessant er at man kan ta ut stillbilder av en slik video. Dette er 33 MP per bilde, men mye mer komprimert enn vanlige stillbilder. Programvaren er imidlertid i stand til å hente informasjon fra bilder både foran og bak og bruke denne bildeinformasjonen til å forbedre bildekvaliteten. I tillegg brukes en AI-basert algoritme til å gjøre bildene skarpere. Kameraene har en Pro-setting for video, som innebærer at en kan finjustere innstillingene på video. Spennende å se hva dette innebærer i praksis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar