Canon EOS 5R med 8K-video

Canon annonserer utvikling av et nytt speilløst fullformatkamera – EOS R5 – som bygger på  EOS R-systemet. Canon har utstyrt EOS 5R med 8K-video med høy hastighet og oppløsning samt bildestabilisator.

8K høres spennende ut, men når Canon har tenkt å komme med kameraet sies det ikke noe om. Minner litt om bilindustriens lansering av konseptmodeller dette.

Hurtig og førsteklasses bildeopptak 
EOS R5 byr på 12 bilder i sekundet med mekanisk lukker, og 20 bilder i sekundet med elektronisk lukker.

Canons teknologi for optisk bildestabilisering og elektronisk kommunikasjon mellom objektiv er utviklet videre, i form av et nytt Canon-utviklet integrert bildestabilisatorsystem som jobber sammen med bildestabilisatoren i objektivet.

Videoinnhold som er klart for fremtiden
EOS R5 er et ideelt kamera for dem som vil ha videoopptak og stillbilder som skiller seg ut i mengden. Med 8K-videoopptak i kinokvalitet i et større spekter av scenarioer, er EOS R5 svaret på den økende etterspørselen etter filmopptak med høy oppløsning og kvalitet på tvers av sjangre. Kameraet har fire ganger oppløsningen til dagens gjeldende bransjestandard på 4K, noe som betyr at filmskapere kan ta vidvinkelopptak i 8K og om nødvendig beskjære til 4K-utdata.

Canon vil med dette vise at de satser seriøs i speilløs-segmentet og på fremtidsrettede foto- og filmløsninger. Det må nok til, for ikke å bli fullstendig frakjørt av Sony og/eller Panasonic.

Enkel kommunikasjon på farten
Innholdslevering er ofte like viktig som bilde- og videoopptak. EOS R5 vil ha støtte for automatisk overføring av bildefiler fra kameraet til skyplattformen image.canon. Med denne automatiske bildeoverføringen kan brukerne enkelt få tilgang til å vise innholdet sitt på andre enheter når de er på farten. EOS R5 er også utstyrt med to minnekortspor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar