Huawei P30 Pro

Huaweis telefoner utmerker seg med svært gode kameraegenskaper. P30 Pro flytter grensene for fotografering i mørke og med mye zoom. Kameranettstedet DxOMark kårer P30 Pro til det hittil beste mobilkameraet.

Telefonene fra Huawei som kom i fjor var utstyrt med tre hovedkamera. Årets versjon – P30 Pro – har fått fire. Den ene er riktignok for å måle avstand, men det er snakk om heftige saker. Visstnok skal denne sensoren kunne bestemme avstanden fra telefonen til hver enkelt piksel i bildet. Dette gir et helt unikt dybdekart over alt som vises i bildet. At dette gir unike fokusegenskaper sier seg nesten selv.

Av de "ordinære" kameraene er kanskje kameraet for telefoto det mest spennende. Dette har 5x optisk zoom, noe Huawei har oppnådd ved å bygge inn et speil, som sender lyset skrått inn i telefonen. Dermed kan lineelementer legges etter hverandre, uten at kamerakroppen blir tykkere.

Standardkameraet har 1x zoom, men er utstyrt med en ny bildesensor som er langt mer lysfølsom enn hva tilfellet var for de foregående modellene. Dette kameraet gir bildefiler på 40 megapiksler og kameraet har optisk billedstabilisering.

Bildestabiliseringen fungerer forresten briljant ved video.

I tillegg er et en egen linse for et ultra vidvinkelkamera, som også gir mulighet for makrofotografering med nærgrense på 2,5 centimeter. Det er også en egen nattmodus.

I stedet for å benytte grønne piksler har P30 endet disse til gult. Dette endrer fundamentalt måten kameraet fungerer på. Grønt, rødt og blått brukes til en additiv prosess der fargene blandes til hvitt. Med gul i stedet for grønt får vi en helt annen prosess, fordi blandingen av disse tre farger resulterer i svart. Kameraet må dermed prosessere informasjonen fra sensorene på en helt annen måte enn hva som er vanlig. Prosessen blir mer komplisert, men fører til at kameraet blir i stand til å fange mer lys.For like under ti tusen kroner får du denne telefonen med 256 GB lagringsminne. Batteriet er stort, 4200 mAh, noe som gjør dette til et verktøy selv på litt lengre turer.

En test i Dagens næringsliv konkluderer med at Huawei P30 Pro har markedets beste kamera og langt bedre batteri enn andre toppmodeller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar