Nokia 9 PureView

Noen av oss har gode minner fra Nokias tidligere "Pure View"-kameraer. Nå kommer nye Nokia 9 PureView, og Nokia har som tidligere fått hjelp av Zeiss. Denne gangen har imidlertid mobilen fått hele fem linser med lysfølsomhet på f/1.8, koblet til sensorer med oppløsning på 12 megapiksler. To av linsene fanger bilder i farger, mens de tre siste er monokrome og brukes for å fange lys og detaljer. I tillegg har kameraet en egen dybdesensor.

De monokrome sensorene gjør dessuten at kameraet kan gi "ekte" gråtoner – om det gir mening i et digitalt kamera.

Ingen bildestabilisering er kanskje den største nedsiden, i tillegg til at telefonen kommer til å bli laget i et begrenset opplag.

Nokia har fått med seg kameraprodusenten Light. Dette borger for heftig grafikkprosessering der dataene fra samtlige objektiver tas ned til ett enkelt bilde. Ideen er at dette skal gi visuelle effekter i nærheten av det som kan oppnås optisk med en vesentlig større bildebrikke. De ferdige bildene er tilgjengelige i RAW-format, noe som gjør dem godt egnet til etterbehandling. Adobe Lightroom appen er forhåndsinstallert på telefonen.

Fordi bildet blir til gjennom avansert prosessering av informasjon fra flere sensorer blir det mulig å endre fokus på bildene etter at du har trykket på utløseren. Intet mindre enn 1200 fokusplan er tilgjengelig, takket være de fem separate linsene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar