Panasonic GH5s med full fokus på video

Panasonic lanserer en en versjon av GH5 under navnet GH5s. Ytre sett er kameraet nærmest identisk med GH5, men nykommeren vil ikke være en erstatning for GH5 – begge modellene vil være i salg i tiden fremover. GH5s fokuserer åpenbart på en annen kundegruppe, noe som understrekes av en ny bildebrikke med større fysiske mål, men med kun 10 megapiksler. Bildebrikken brukes for å oppnå ulike bildeformater uten å beskjære. Kameraet kan dermed tilby sideforholdene 4:3, 17:9, 16:9 og 3:2 ved å utnytte litt ulike deler av bildebrikken.


Store bildepunkter gjør at GH5s får gode ytelser i svakt lys. ISO-verdiene kan dermed jekkes opp til 51.200. Panasonic hevder samtidig at autofokusen skal henge med ned til -5EV, noe som er den mest lysfølsomme autofokusen på noe eksisterende konsumentkamera.


GH5s er neppe særlig attraktivt for de som i hovedsak ønsker å ta stillbilder. Kameraets støre fortrinn er på videosiden. I den sammenhengen er det synd at Panasonic har tatt bort bildestabilisatoren på bildebrikken. Bildestabilisator i mange av objektivene og elektronisk stabilisering må dermed gjøre denne jobben. Grunnen til dette skal være behovet for å kjøle ned bildebrikken.

Videoegenskapene har dermed blitt tipp topp: Cinema 4K (4096x2160) i 60/50p. Du kan også ta opp 4:2:2 10-bit 400-Mbps All-Intra i 4K 30p/25p/24p og C4K 24p i tillegg til 200-Mbps All-Intra i Full-HD. Dette er ekstreme mengder data som skal dyttes inn på et minnekort, noe som selvsagt krever sitt av disse kortene.

Pris for kamerahuset vil ligge rundet 25.000 kroner (inkl. mva).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar