GoPro har lansert 360-graderskamera med 5K-oppløsning

GoPro har ståttovenfor en fare for å bli frakjørt på området enkle 360-kmeraer. Heldigvis for dem har ikke markedet utviklet seg så fort, og GoPro kan nå signalisere på sine hjemmesider at de kommer med et kamera, kalt Fusion, for dette segmentet.

Skjønt kameraet blir i første omgang kun tilgjengelig for profesjonelle produsenter gjennom et eget pilotprogram. En full lansering kommer dermed først mot slutten av året. Så spørs det da om Samsung kommer med noe nytt i mellomtiden, eller om Sony også hiver seg på denne nisjen

Enn så lenge er Fusion alene om å skilte med 5,2K, eller for å være helt presis 5280 piksler i bredden, forutsatt at GoPro definerer dette på samme måte som DJI gjør med sin Zenmuse X5S (ikke et 360- kamera, så dette er litt "epler og pærer".

Det mest interessante med Fusion er kanskje ikke antallet piksler, men en funksjon som heter OverCapture,. Dette innebærer at 360-opptaket kan benyttes for å hente ut bilder og video i HD-kvalitet. Dermed minner dette om en produksjonmetofikk jeg beskrev for et par år siden. Utsnitt og komposisjon kan dermed bestemmes i postproduksjon, noe som byr på interessante muligheter.Blir interessant å se hvordan GoPro priser dette. Foreløpig sier de ikke et kvekk om hva moroa vil koste.

Kilde: Tek.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar