Facebook jukser og legger til rette for freebooting av video

Facebook jobber hardt for å bli størst på video, men en rekke filmskapere har fått nok av stjålet innhold og langer ut mot selskapet. Youtube, som selv har en ganske uryddig fortid på dette området, har lenge dominert feltet, men utfordres av Facebook. En av metodene er at Facebook gir videoer som lastes opp på Facebook større synlighet sammenlignet med de som linker til en video et annet sted på nettet.

Facebook tar også godt i når det gjelder å telle visninger. Facebook kunngjorde i november at de hadde 8 milliarder videovisninger på plattformen hver dag. Det er åtte ganger mer enn samme tid i fjor. Men så teller det som én videoavspilling hvis du bare har sett de første tre sekundene av en video. Når alle videoer på facebook har automatisk avspilling i nyhetsstrømmen skjønner vi at dette blir enorme tall.

725 av de 1000 mest populære videoene på Facebook første kvartal i år er stjålet fra YouTube, noe som blir karakterisert som freebooting. På Facebook har disse videoen fått 17 milliarder "visninger".
Kilde: NRKbeta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar