Canon feirer 80 millioner EOS-kameraer

Produksjon av Canons digitale EOS-speilreflekskameraer startet i 1987 og økte raskt i takt med digitale speilreflekskameraers stigende populariteten på begynnelsen av 2000-tallet og helt frem til i dag, med EOS-kamera nummer 80 millioner.

EOS-kameraene ble først lansert som en ny generasjon AF-speilreflekskameraer i mars 1987, og var de første kameraene i verden som var utstyrt med elektronisk fatningssystem som ga fullstendig elektronisk kontroll i hele kameraet, ikke bare objektivet og kamerahuset.

Canon produserer selv alle nøkkelkomponentene som brukes i EOS-serien, noe som betyr at de kan velge den beste sensoren til hver enkelt modell og dermed tilby et førsteklasses produktutvalg. Med denne styrken i bunn har Canon ledet an inn i en ny kameraepoke med lanseringen av en rekke innovative produkter – blant annet kompakte og lette EOS 500 som virkelig utvidet Canons kundebase, og den ikoniske EOS 5D-serien som i år feirer 10-årsjubileum.

Den nye milepælen inntreffer etter at Canons utskiftbare EF-objektiver til EOS-kamerasystemet kunne feire en ny produksjonsmilepæl i juni 2015 da produksjonen passerte 110 millioner utskiftbare EF-objektiver til EOS-kameraer, en verdensrekord i dette segmentet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar