Nokia OZO - VR-kamera til stiv pris

Nokia planlegger et kamera rettet mot Virtuell virkelighet. Nokia Ozo VR Camera, er en kameraball med åtte kameraer og mikrofoner innebygget, som skal fange opp både lyd og bilde i 360 grader. Ozo-kameraet vil være det første i en serie av medieutstyr og tjenester fra Nokia, skriver Financial Times.

Virtuell virkelighet (VR) eret satsingsområde for store selskaper som Google, Sony og HTC som lanserer ulike utgaver av VR-briller. Potensialet er der, selv om forbrukerinteressen foreløpig er begrenset.

Nokia har tidligere levert de aller beste mobilkameraene, så dette kan bli spennende. Uansett vil dette være den første forbrukerutstyrlanseringen fra Nokia siden de solgte mobilvirksomheten til Microsoft for to år siden.

OZO skal nlant annet kunne brukes innen journalistikk. For eksempel skal det kunne brukes til å filme i en demonstrasjon, og få seeren til å føle at man selv er en av demonstrantene.

Kameraballen er i første omgang ment for profesjonelle, men av produkter som skal lanseres i samme serie senere, er det ventet å komme enklere versjoner som også skal være tilgjengelige for brukere med interesse for filming. The Verge skriver at salgsprisen ventet å være på rundt 50 000 dollar, når OZO kommer i salg til høsten.Kilde: tu.no/it