Journalist eller teknolog? Ja takk, begge deler!

“De som vokser opp nå kommer ikke til å se 21-nyheter med programledere som ser rare ut, i altfor dyre klær og snakker på en rar måte”
Det var Tim Pools måte å beskrive hvordan tradisjonelle medier ikke har forandret seg nok under Nordiske Mediedager i mai. 29-åringen fra Chicago tegner et bilde av en generasjon som vokser opp med YouTube, Netflix, Snapchat, Instagram og Periscope (“Don´t use Periscope!”) som foretrukne steder å konsumere innhold. I den verden er mye av det du ser på TV og i nettaviser i dag borte.

Tim Pool har bygget journalist-karrieren sin på kunnskap om teknologi. Mest oppmerksomhet har han fått for sine interaktive livesendinger fra mobilen i USA, Kairo, Istanbul og Sao Paulo. Han gikk fra Vice News til Fusion TV i 2014, hvor han i dag har to jobber, leder for innovasjon og senior korrespondent. Han er også co-founder av appen Tagg.ly. Han har fått en rekke priser og blitt beskrevet som journalisten du ønsker 10 av om du skal bygge et nyhetsrom i dag.I Bergen viste han videoer han laget under opptøyene i Baltimore. Og hvor tett han var på dramatikken. Og om hvor sjokkert han ble da han på hotellet samme kveld så de store amerikanske nyhetskanalene, samlet på ett sted tre kvartaler unna, rapporterte om noe annet enn hva han hadde sett, gjerne i “altfor dyre klær og et rart snakkesett”.

Kilde: Journalisten.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar