Canon PowerShot G3 XPowerShot G3 X er Canons første kompakte superzoomkamera, utstyrt med en bakbelyst 1.0-type CMOS-sensor og en 25x optisk zoom. Dette er Canons kraftigste og mest kompakte superzoom per dags dato. CMOS-sensoren på 20,2 megapiksler i kombinajon med Canons raske DIGIC 6-prosessor sørger for at ISO-området strekker seg til 12800. Med serieopptak på 5,9 bilder i sekundet der kameraets autofokus henger med hele tiden.

Merkelig nok er det bare video i full HD, dog med betjeningskontroll som du vanligvis bare finner på profesjonelle videokameraer. Med PowerShot G3 X kan du forme scenene med ulike bildefrekvenser, fra 24p opptil 60p, og manuelt kontrollere blender, lukker og ISO. Kameraet har egne innganger for mikrofon og hodetelefoner, samt live HDMI-overføring slik at du kan følge med på opptaket på eksterne skjermer underveis. Intelligent bildestabilisator og avansert 5-akset dynamisk bildestabilisering, sørger for stødige opptak om du filmer mens du går nedover en gate eller forflytter deg i høy hastighet.

Korte videoklipp-funksjonen åpner for mer spontan og avslappet filming med opptak av filmklipp på fire, fem eller seks sekunder med en rekke avspillingsalternativer. Høydepunkt-funksjonen velger ut bilder og filmer av bestemte personer, hendelser eller datoer og setter dem sammen til en kortfilm som du enkelt kan dele.

Takket være fjernbetjening via Wi-Fi og den nye Camera Connect-appen kan du betjene sentrale kamerafunksjoner fra en smartenhet. Dermed har du blant annet tilgang til full manuell kontroll, perfekt til fotografering under spesielle forhold og fra uvanlige vinkler, for å skape spennende perspektiver. Når du ønsker å dele resultatet, gir dynamiske nærfeltskommunikasjon (NFC) enkel bildeoverføring til en Canon Connect Station eller en smarttelefon, nettbrett el., mens funksjonen for bildesynkronisering sørger for at samtlige bilder sikkerhetskopieres til skyen, blant annet direkte til Canons egen tjeneste for nettskylagring, irista.

PowerShot G3 X – nøkkelfunksjoner:
  • Stor sensor kombinert med 25x superzoomobjektiv
  • Enkelt å opprette, koble til og dele
  • Avanserte film-funksjoner for ambisiøse filmskapere
  • Ekspertkontroll for full kreativ frihet
  • Profesjonelle opptak i alle omgivelser
Salgsstart for PowerShot G3X er medio juli og anbefalt utsalgspris inkl mva er kr 8.699,-