Microsoft lanserer "billig" mobil med 4K-video

Lumia 830 får en firekjerners prosessor og et kamera på 10 megapiksler med optisk bildestabilisering. Mobilen kommer muligens allerede i oktober, og prisen i Norge vil antakelig ligge rundt 3500 kroner.

Det mest interessante er kanskje at denne mobilen leverer 4K-video, noe som nå kommer for fullt. 4K betyr en fire ganger så stor bilderute som ved "full HD" (1080p). Så store bilder er i seg selv ikke veldig anvendbare, men det gir muligheter for å gjøre utsnitt og skape "kamerabevegelser" i etterarbeidet. Dette letter produksjonsflyten betraktelig, og er særs interessant for alle som arbeider multimedialt.

Nokia har lenge vært synonymt med ledende mobilkamerateknologi, noe som til de grader er blitt bekreftet med den nå utgående modellen 1020.


Lumia 830 har langt lavere oppløsning enn nevnte 1020, men kan gjøre videoopptak i 4K. Ut fra videoopptakene kan man deretter hente ut stillbilder, som programvaren i telefonen setter sammen til et bilde like skarpt som et stillbilde. Så sier i alle fall omtalen, og om det holder hva det lover kan man like gjerne filme som å ta bilder. Uansett er 4K fra en mobiltelefon heftige saker.

En annen funksjon er såkalt "rikt opptak", der kameraet tar flere bilder med flere eksponeringer og med og uten blits. All informasjonen lagres så man kan gjøre store endringer i bildet etter opptak. For eksempel kan man legge på litt blits i stedet for full blits og lysne enkelte mørke deler i stedet for hele bildet. Microsoft kaller den sistnevnte funksjonen "Magic Wand".

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar