Verdens minste systemkamera

Pentax utvider Q-serien med Q-S1, og de hevder at dette er verdens minste speilløse systemkamera.

Kameraet har fått en bakbelyst CMOS-bildebrikke med 12,4 megapiksler. ISO-område strekker seg fra 100 til 12 800, og en kontrastbasert autofokus med 25 sensorer skal være spesielt designet med tanke på ansiktsgjenkjenning og følgefokus. Bildestabilisering skjer ved hjelp av Pentax' mekaniske "Sensor Shift Shake Reduction", der selve bildebrikken beveges for å motvirke rystelser.
Autofokus fungerer også kontinuerlig under videopptak. Videofilene er i full HD og kan lagres i MP4 eller H.264-format, og stillbilder lagres som jpg eller råfiler (dng). Prosessoren er Pentax' Q-Engine og skal bidra blant annet til lav bildestøy, god detalgjengivelse og presise farger. Pressemeldingen kunne jo ikke si noe annet, men vi får tro dette er bra saker. Pluss for innebygget ND-filter, noe som er nyttig ved videofilming med såvidt liten sensor.

Det finnes en optisk søker som tilbehør (O-VF1) med en synsvinkel som tilsvarer normaloptikk. Ellers er det den tre tommer store skjermen med 460 000 bildepunkter som fungerer som søker. I tillegg til de vanlige kontrollhjulene, finnes det også et hjul med fire hurtigvalg på fronten.

Huset leveres i fem ulike farger: svart, sølv, hvit, champagne-gull eller våpengrå. Disse fargene kan kombineres etter eget ønske med åtte forskjellige farger og teksturer på belegget rundt kameraet – og dermed har man altså 40 varianter å velge mellom, for de som måtte ønske et kamera som skiller seg litt ut.

Pentax Q-S1 vil koste rundt 3200 kroner for huset, cirka en tusenlapp mer med en kit-zoom.

Tekniske spesifikasjoner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar