Sony a77 II

Det nye α77 II bygger på tidligere modeller α77 og α700, og tilbyr viderekommende amatører en rekke spennende forbedringer i et værbestandig kamerahus. Bildekvaliteten skal være forbedret samtidig som følsomheten er økt med ca. 20 prosent sammenlignet med α77. Det har også blitt gjort forbedringer med hensyn til seriefotografering, og det finnes nå flere nye videofunksjoner for filmskapere.
Ikke de helt store forskjellene i forhold til forgjengeren - ytre sett.
79-punkts fasedeteksjons AF-system
Som første kamera er α77 II utstyrt med 79 autofokus-punkter, inkludert 15 krysspunkter som er plassert innenfor det sentrale området av sensoren. Det er også et dedikert AF-punkt plassert horisontalt i midten av sensoren. Punktet som er plassert sentralt på sensoren støtter blenderåpninger opp til F2.8, og sikrer en maksimal AF-presisjon når optikk med store blenderåpninger blir brukt. AF-systemet fungerer også godt i dårlig belysning, og gir en nøyaktig fremstilling av motivet i scener med lysnivå så lavt som EV-2 (ISO100) hvor til og med det menneskelige øyet kan ha problemer med å se de små detaljene.

For enda bedre kontroll, kan varigheten av fokusmekanismen finjusteres i fem trinn (når man tar stillbilder i AF-C-modus). Ved motiver hvis bevegelser er forutsigbare kan en lav innstilling redusere risikoen for at kameraet fokuserer på et annet motiv som plutselig kommer inn i omgivelsene du tar bilder av. Høye innstillinger leverer på den andre siden en mer responsiv fokusering – ideelt om du raskt skal ta bilder av ulike motiver eller ulike avstander, som for eksempel dyreliv. AF Tracking Duration kan også bli valgt mellom Høy, Medium eller Lav under opptak i Full HD.

Den 24.3 megapiksels Exmor™ CMOS bildesensoren har den samme «gapless on-chip»-konstruksjonen som er brukt i α7R og α6000. Kamera vil dermed levere lite støy på tvers av en følsomhetsskala fra ISO 100 til 25600.

α77 IIs kontinuerlig serieopptaksutholdenhet overgår også mange andre profesjonelle kameraer. α77 II kan ta serier på inntil 60 full-oppløste JPEG-bilder på en maksimal, kontinuerlig hastighet på ca. 12 bilder per sekund (i Continuous Advance Priority AE-modus).

Profesjonelle filmopptak med kontinuerlig AF
α77 II kan ta opp Full HD 60p/50p og 24p-videoer ved å bruke AVCHD 2.0-formatet. Som ved stillbilder, tillater Translucent Mirror Technology en kontinuerlig fasedeteksjons AF som gir deg et nøyaktig fokus av motiver i høy bevegelse når du filmer.

En rekke avanserte funksjoner som appellerer direkte til seriøse filmskapere inkluderer et system som tilbyr AF-sporing med tre følsomhetsinnstillinger, en profesjonell Zebra-peeking-funksjon og lydnivåmåling. En HDMI-utgang lar deg også se på opptaket på en ekstern monitor og mulighet for lagring av ukomprimert data.

One-touch trådløs tilkobling og fjernkontroll for smarttelefon
Innebygget Wi-Fi gir deg muligheten til å dele dine bilder ved én enkel berøring med din XperiaTM, NFC-kompatible Android smarttelefon og nettbrett. Én berøring aktiverer også Smart Remote Control som kobler kameraet til mobilen og lar deg ta bilder fra avstand.

α Library app
I dag lanseres også en ny app for nettbrett kalt «α Library» som vil være gratis å laste ned fra Google Play og App Store. Appen gir brukeren informasjon og råd om hvordan man kan ta bilder i ulike situasjoner og anbefaler forskjellige objektiv og tilbehør som vil hjelpe til med å forbedre brukerens fotografering.

Pris og tilgjengelighet
A77M2 kamerahus: 10.500,-
A77M2Q med 16-50mm: 15.900,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar