Aftenposten-fotograf tok Årets Bilde

Fotograf Paal Audestads bilde «Til døden skiller oss ad» er kåret til «Årets bilde». Vinnerbildet er en del av et bokprosjektet Krefter- Åtte fortellinger, som Audestad og Henmo gjorde i anledning Kreftforeningens 75 års jubileum. Her portretterte de åtte mennesker som på forskjellig vis levde med kreft tett innpå seg. Fortellingen om Håkon Kirkeby Buch sto på trykk i Aftenpostens helgeseksjon i november i fjor.

Juryen har i sin begrunnelse kalt årets bilde for et visuelt requiem, som omhandler fremtid og fortid, minner og planer.

- Gjennom et enkelt bilde fortelles historien om et felles liv som snart er over. Vi får et innblikk i kjæresteparets siste tid sammen. Kosedyret, innrammede fotografier, lysestakene. Hverdagens scenografi. Et bilde vi ikke blir ferdige med. Det får oss til å reflektere over det alminnelige. Det kunne like vært oss selv i speilet, skriver juryen.I år hadde juryen for Årets Bilde-konkurranse fått inn I overkant av 2600 stillbilder og omlag 90 multimediebidrag, fordelt på 130 fototgrafer. Dette var en liten nedgang i antall stillbilder, men til gjengjeld en stor økning i antall videobidrag, særlig i reportasje/dokumentarklassene.

Kilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar