Sigma DP Quattro

Sigma holder heldigvis liv i bildebrikkeprodusenten Foveon. Forrige gang fikk kameraene stående applaus for bildekvaliteten, men trekk for nesten alt annet. Den gangen hadde modellene et tradisjonelt design, men med Sigma dp Quattro kommer Sigma med kameraer som ikke ligner noe annet på markedet. 

Bildebrikke med navnet Foveon X3 er bygd opp i flere lag der fotodiodene ligger under hverandre i tre lag. Dette skiller seg radikalt fra de tradisjonelle Bayer-sensorer der hvert bildepunkt er tilordnet én av de tre fargene ved hjelp av en matrise av RGB-filtre.
Foveon oppnår høy oppløsning fra en relativt liten sensor, jevne overganger og presis fargegjengivelse. Det øverste laget på den nye brikken har en oppløsning på 20 MP, mens de to underliggende lagene har 4,9 MP hver. Etter at det hele er slått sammen i elektronikken ender dette med filer på 39 megapiksler. Bildekvaliteten skal nærme seg digitale mellomformatkameraer, selv om bildebrikken kun er i APS-C-format. Holder kamaraene samme nivå som tidligere er det trolig lite å si til denne påstanden.

Som tidligere kommer kameraene i tre utgaver, med fastmontert optikk som tilsvarer henholdsvis 28 mm (dp1), 45 mm (dp2) og 75 mm (dp3), alle med en maksimal blenderåpning på 2,8.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar