Panasonic LF1

Panasonic LF1 er bygget i en metallkonstruksjon og har fått et rimelig lyssterkt objektiv i vidvinkelområdet for så å blit heller lyssvakt på full tele. Vil du ha innebygd søker er det ikke mange alternativene til LF1. Canon PowerShot G15 og Fujifilm X20 har optiske søkere. Begge kameraer er en del større, har mindre zoomområde, men bedre lysstyrke, særlig i teleområdet.

Akam.no har testet Panasonic LF1:

Bildekvaliteten er jevnt god for et kamera med liten bildebrikke. Vi fant svakheter som begrenset dynamikk, litt feilbrytningsproblemer, litt fortegning og dårligere skarphet ut mot hjørner og kanter av bildet, men dette er nærmest standardproblemer for små kameraer med zoom (og mange litt større) og forhindrer ikke at bildekvaliteten kan bli meget bra.

Egenskapene på høy ISO var OK, ikke helt på høyde med Canon S110 som vi ser som nærmeste konkurrent, men heller ikke avskrekkende langt unna. Det er vanskelig å gi en høyeste anbefalte ISO da det varierer veldig med både kvalitetskravene og motiv, men både ISO 800 og 1600 kan fint brukes for små kopier og på nettet. ISO 6400 og 12800 (som er maks) ser vi ikke helt poenget med.

LF1 er ikke perfekt og optisk finnes det bedre alternativer, men LF1 har en unik kombinasjon av lav vekt, relativt stort zoomområde, innebygd søker, RAW-støtte og innebygd WiFi som gjør kameraet svært interessant. Særlig den som ønsker integrert elektronisk søker har egentlig ingen alternativer, uten å gå vesentlig opp i størrelse og vekt.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar