Fototalenter inviteres til å delta i fotokonkurranse

Foto: Urszula Tarasiewicz, Interfoto Debutantutstiller #17
Drømmer du om din egen separatutstilling? Nå har du muligheten! Interfoto, Fotografi og Bølgen & Moi søker fotografer til Interfoto Debutantutstilling #18.

Interfoto Debutantutstilling er en nasjonal fotokonkurranse for ferske fotografer og fototalenter. Konkurransen er åpen for norske fotografer og fotografer bosatt i Norge.

Publikum kan være med og stemme frem hvilken fotograf de synes skal vinne Interfoto Debutantutstilling. Vinneren får stille ut bildene sine på Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo. Utstillingen varer i ca. 8 måneder.

Til førstejuryering sender fotografene inn 10-12 digitale bilder. Innsendingsfrist er 31. august. En fagjury velger ut bildeseriene som oppfyller kriteriene for konkurransen, samt generelle kvalitetskrav. Fagjuryen er sammensatt av fotografer og representanter fra Interfoto, Bølgen & Moi og Fotografi.

Bildeseriene som blir antatt til andrejuryering publiseres på nettsiden til Interfoto Debutantutstilling i løpet av første uken i september. Frem til 15. september kan alle være med og stemme på bildeseriene de synes er best.

Til tredje og siste juryering kontaktes fotografene som har fått flest stemmer av folkejuryen. Fotografene sender inn/leverer printkopier i A4-størrelse til Interfoto innen 25. september 2013. Basert på printkopiene, kårer fagjuryen den endelige vinneren av Interfoto Debutantutstilling #18. Vinneren vil bli annonsert 1. oktober 2013.

Om Interfoto Debutantutstilling

Interfoto har som mål å fremme fotografiet som uttrykk og kunstform. Ved å eksponere fotografiene i trafikkerte kultursentra, bidrar Interfoto til å øke interessen for fotografi både som kommunikasjon og som investeringsobjekt. Separatutstillinger er en viktig mulighet for nye fotografer som ønsker oppmerksomhet rundt sitt bildespråk, tekniske løsninger og visuelle sans.

Siden 2002 har Interfoto arrangert 17 debutantutstillinger, samt en jubileumsutstilling. Utstillingene trekker et stort publikum, og har satt fart på karrieren til de utvalgte debutantene. Tidligere debutantutstillere har fått bred mediedekning og beskriver utstillingen som et viktig springbrett videre i fotokarrieren.

Nettside: debutantutstilling.interfoto.no

Lenker til mer informasjon om Interfoto DebutantutstillingIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar